Що приготувати з кислого сиру, якщо сирники та запіканка вже приїлись

Найчастіше кислий сир прийнято вживати в сирниках і запіканках або просто перемішаний зі сметаною і цукром, передають Патріоти України.

Але можна урізноманітнити меню і приготувати смачні сирні вафлі, помірно солодкі, ситні, а за наявності фантазії можна використовувати натуральні ароматизатори (в вигляді зелені, якщо це солені сирні вафлі) або наповнювачі (гарбуз, яблуко, мак, кокосова стружка, тощо).

Для приготування потрібно:

  • 250 гр сиру;
  • 2 яйця;
  • 40 гр цукру;
  • 20 гр вершкового масла;
  • 45 гр пшеничного борошна;
  • 1,5 ч. л. без гірки розпушувача;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 10 гр маку;
  • дрібка солі;
  • лимонна цедра на смак.

Як готувати:

Яйця потрібно змішати з цукром та збити до утворення пишної піни.

Потім отриману масу потрібно додати розтоплене вершкове масло.

Сир краще заздалегідь протерти через сито або перебити блендером. Потім додати в яєчну суміш.

Сюди ж додаємо просіяне борошно та розпушувач, перемішуємо.

Додаємо лимоний сік і мак за бажанням. Вимішуємо до утворення однорідної маси.

Після цього залишається змастити вафельницю маслом і приступати до випікання. На одну порцію у вафельницю накладають по 2 ст. л. тіста випікають близько 5-7 хвилин.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...