Що робити, якщо не цвітуть фіалки - квітникарські поради

Фіалки в домашніх умовах здатні цвісти цілий рік. Вони компактні та яскраві - чудове доповнення до затишку та краси інтер’єру. Якщо фіалки не цвітуть, потрібно шукати причини в догляді. Ймовірно, що саме в ньому є певні помилки.

Подробиці

Фіалки люблять світло. Без нього можна не розраховувати на цвітіння. Якщо рослині буде недостатньо світла, листя почне витягуватися. Але й пряме сонячне світло шкодить. Тож місце для фіалок потрібно вибирати обґрунтовано. Температура в приміщенні повинна бути +22-24 градуси.

Зверніть увагу на вологість та поливи. В горщику треба зробити дренаж. Волога потрібна, але без утворювання застійних явищ. Достатньо поливати двічі на тиждень.

Фіалці потрібне живлення з калієм та фосфором. Можна використовувати спеціальні добрива для цих квіток. На крайній випадок, якщо є зола, користуйтеся нею. Зробіть настій з 1 ст.л. засобу та 1 л води. Процідіть через добу та поливайте добривом 1 раз на 2 тижні.

Якщо дотримуватися умов щодо світла, поливів та внесення добрив, фіалки будуть неодмінно цвісти. З ними буде все добре в плані розвитку та росту.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.