Що робити, якщо полиняли речі - деякі хитрощі

Так трапляється, що інколи речі після прання полиняли. Не хвилюйтеся: вашій проблемі можна зарадити, якщо скористуватися маленькими хитрощами, передають Патріоти України.

Подробиці

Змішайте по 1 ст. л. солі, натертого господарського мила, лимонної кислоти й крохмалю. Нанесіть кашку на полиняле місце, залиште на 12 год, а потім виперіть.

Замочіть на 1 год постраждалі речі в гарячій воді з нашатирним спиртом (1 ч.л на 1 л води). Замочіть на 2-3 год полинялі речі в гарячій воді з додаванням великої кількості прального порошку та відбілювача. Це добре спрацьовує, якщо білі речі стали напівкольоровими. Далі виперіть їх руками та добре виполощіть. Так само можна зробити, але потім не прати, а прокип’ятити.

Інколи достатньо просто ще раз випрати полинялі речі. Врешті-решт, якщо не вдається врятувати полинялі речі, їх можна перефарбувати, але в темніші кольори. Як бачите, існують надійні способи, щоб виправити ситуацію, головне – спробувати!

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...