Що робити, якщо смартфон не заряджається - найпростіший спосіб вирішити проблему

Соцмережі та безкінечний новинний потік перетворили людей на залежних від своїх гаджетів, тож коли ваш смартфон чи планшет несподівано розряджається, це той ще стрес. Але ще більший стрес - виявити, що ваш гаджет не бажає заряджатися, попри те, що ви підключили його до електроживлення, передають Патріоти України.

Чому порт для зарядки "ламається"

Якими б обережними ви не були зі своїм смартфоном, але нічого вдіяти проти пилу ви не здатні. Коли ваш смартфон лежить у вашій кишені чи сумочці, він контактує із пилом, мікрочастинками бруду, які можуть забиватися у "найзручніші місця" – динаміки та порт для зарядки.

А оскільки це не критична проблема, ми не зважаємо на увесь цей пил та бруд, доки він справді не почне заважати нам користуватися смартфоном: зокрема, динаміки можуть почати звучати не так чисто, як раніше, а порт для заряджання гаджету взагалі може перестати працювати. І найгірше, що смартфон вам про це нічого не скаже, тож ви бачитимете телефон, що не заряджається і не розумітимете, що відбувається.

Як почистити порт для зарядки

На те, аби полагодити порт, не потрібно буде витрачати ані копійки. Основна умова – обережність! І порт Lightning, який використовується у iPhone, і USB-C, який використовується в гаджетах Android, мають делікатні контакти, чистити які треба ніжно.

Найкращим помічником в очищенні порта буде звичайна дерев'яна зубочистка. Можна також використовувати щось на кшталт голки, але з нею треба бути дуже обережними. Для очищення порта вставте в нього зубочистку та обережно переміщуючи, зберіть усе що могло накопичитися всередині.

З портами USB-C треба бути особливо обережними, оскільки вони мають додаткову частину посередині. В жодному разі не можна застосовувати силу щодо неї, намагаючись почистити порт. Ймовірно, процес очищення доведеться провести декілька разів.

Творить дива! Названо кашу, яка знижує тиск і рівень цукру в крові

середа, 17 квітень 2024, 18:27

Лікарі рекомендують обов’язково їсти цю кашу із цільного зерна, щоб ефективніше контролювати рівень цукру в крові, передають Патріоти України. Зазвичай за умови хвороби на цукровий діабет із раціону виключається їжа, що містить вуглеводи. Хоча лікарі н...

Перевірте себе! Психологічний тест у картинці покаже, наскільки особливий ваш мозок

середа, 17 квітень 2024, 18:12

Психологічні тести допомагають розкрити особистість людини та показати приховані риси характеру. Німецький художник Йорг Дустервальд спеціалізується на боді-арті. Він прославився картиною, на якій не всі люди можуть знайти намальовану жінку. Пройдіть ц...