Що робити, якщо в морозилці утворюється лід - способи вирішення проблеми

Технології в побутовій техніці істотно зробили крок вперед. Але вирішити всі проблеми у розробників техніки все одно не виходить, передають Патріоти України.

Зокрема, це можна сказати про холодильники. Навіть у найбільш просунутих моделей з різними «супер функціями» (наприклад, no frost і т. п.), є свої слабкі сторони. Одна з них — надмірне наморожування льоду в морозилці. Якщо і ваша морозильна камера покривається товстою шубою льоду зверху чи знизу, то ці поради допоможуть вам вирішити дану проблему.

Чому таке відбувається, думаємо зрозуміло. У морозильній камері присутня зайва волога або вона негерметична і в неї надходить тепле повітря. Обидві ці проблеми цілком вирішувані.

Розморожуємо морозильну камеру

Перше, що потрібно зробити — розморозити морозилку і повністю позбавити її від льоду. Зробити це можна просто відключивши холодильник від мережі і відкрити двірку морозилки. А можна процес істотно прискорити. Для цього беремо кілька пластикових пляшок, наливаємо в них гарячу воду і кладемо в морозильну камеру. Лід розтане набагато швидше.

Обробляємо морозильну камеру для захисту від намерзання льоду

Після того, як лід в морозилці розтанув, і ви вимили камеру і витерли її насухо, протріть стінки морозильної камери гліцерином. Зробити це можна ватним диском, змоченим в цій рідині. Гліцерин створить тонку плівку і захистить вашу морозилку від швидкого утворення крижаного наросту.

Зберігаємо правильно продукти в морозильній камері

Багато продуктів, які ми зберігаємо в морозилці випаровують вологу, що і призводить до швидкого наморожування льоду. Щоб цього не відбувалося, продукти повинні бути щільно закриті. Для цієї мети можна використовувати пластиковий посуд або поліетиленові пакети з замком. Головне, щоб посуд не боявся низької температури.

Перевіряємо герметичність морозильної камери

Зробити це можна за допомогою паперового листа. Візьміть лист, відкрийте дверцята морозилки, вставте його між дверцятами і закрийте їх. Після чого, витягніть лист звідти. Папір не повинен легко вислизати з-під закритих дверцят морозилки. Якщо це сталося, то камера вашого холодильника негерметична. Викликайте майстра і усувайте цей недолік.

Не робіть помилок! Чому при смаженні котлети розвалюються на сковороді

понеділок, 6 травень 2024, 8:08

Пишні котлетки, які наповнюють кухню приємним та апетитним ароматом, подобаються багатьом любителям смачно поїсти, передають Патріоти України. Але не кожна господиня знає, як саме треба готувати блюдо, щоб воно не розвалювалося під час смаження, а всер...

Як легко усунути жирні плями на підлозі - маловідомий, але дієвий лайфхак

понеділок, 6 травень 2024, 7:44

Ви витерли все паперовим рушником, але поверхня залишається слизькою, і ви бачите плями? Видалення масляних плям є досить складним завданням. Навіть якщо ви відреагуєте досить швидко, жир може вбратися в підлогу і створити пляму, яку важко очистити, пе...