Яйця - незамінний інгредієнт у кулінарії. Їх використовують і в салатах, і в випічці, і як самостійне блюдо - навіть таке несподіване, як шпроти в яйці. Здавалося б, нічого складного у процесі відварювання цього продукту немає. А ось при очищенні часто виникають незручності. Як очистити варене яйце від шкаралупи, щоб до неї не прилипала половина білка, передають Патріоти України.
Для початку потрібно правильно занурити яйця у воду. Якщо ви дістали їх з холодильника, краще покладіть в каструлю і залийте холодною водою так, щоб покрити повністю. Після цього поставте на середній вогонь. Тоді вони нагріватимуться поступово, і шкаралупа не трісне від перепаду температури.
Час приготування після закипання:
Після цього зніміть яйця з вогню та миттєво зануріть у холодну воду на кілька хвилин. Для цього заздалегідь наповніть нею інший посуд, в який і покладіть. Якщо злити окріп і заливати яйця холодною водою з-під крана, потрапляючи в гарячу каструлю на гарячі яйця, вона трохи нагріватиметься, і ефект виходить зовсім не той.
Також можна додати 1 ч. л. солі при варінні. Тоді білок не витече, навіть якщо випадково на шкаралупі з’явиться тріщина.
Починайте чистити із більш закругленої сторони. Там, як правило, розміщується повітряний міхур, що полегшує початок очищення. Це стосується як крутих, так і не крутих яєць.
І суперлайфхак — покладіть яйце, зварене круто, в склянку, наповнену водою наполовину. Щільно закрийте долонькою і добре потрясіть 5-10 секунд. Після цього шкаралупа відокремлюється практично одним шматком за лічені секунди.
Щоб відштовхнути від себе людей, не обов’язково когось ображати. Іноді достатньо кількох слів, сказаних без роздумів. Начебто нічого особливого — а все ж таки вони залишаються у голові співрозмовника надовго. Психологія показує, що саме на перший погля...
Дитячий психолог та тренерка з виховання Рім Рауда поділилася п’ятьма фразами, яких батьки повинні уникати, якщо прагнуть мати слухняних і емоційно врівноважених дітей, передають Патріоти України. Після років досліджень і власного батьківського досвіду...