Що робити, якщо вдома скриплять двері - просте вирішення неприємної проблеми

Скрипучі двері порушують тишу та спокій у будинку. Щоб виправити їх, не потрібно обов’язково використовувати спеціалізоване мастило. Можна обійтися доступними засобами, які є вдома, передають Патріоти України.

Одним із найпростіших і доступних рішень є використання рослинної або оливкової олії. Просто налийте невелику кількість олії на ганчірку або ватяний диск, а потім протріть ним петлі та частини дверей, що рухаються. Олія проникне всередину, зменшить тертя та усуне скрип. Не забудьте видалити надлишки засобу.

Змастити скрипучі двері можна навіть ароматичними оліями. Змішайте кілька крапель вашої улюбленої ефірної олії, наприклад олії лаванди або чайного дерева, з базовою олією, наприклад кокосовою або оливковою. Отримана суміш не лише змаже петлі, а й залишить після себе приємний аромат. Нанесіть суміш ганчіркою або ватним диском, намагаючись покрити всі скрипучі ділянки.

Альтернативою олії та відмінним засобом від скрипу дверей є вазелін. Нанесіть невелику кількість безпосередньо на петлі та інші частини, що рухаються. Як і рослинна олія, вазелін зменшує тертя й усуває дратівливі шуми.

Якщо ви шукаєте рішення, яке не потребує нанесення рідких засобів, бджолиний віск — чудовий варіант. Просто нанесіть невелику кількість на петлі. Віск забезпечує надійне та тривале мастило, запобігаючи небажаним звукам дверей. Крім того, це натуральний варіант, який не містить хімікатів.

Незалежно від того, який домашній засіб ви виберете, дуже важливо кілька разів відчинити й закрити двері, щоб переконатися, що мастило потрапило у всі необхідні щілини.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...