Що робити, коли зник мобільний зв'язок - інструкція для Android та iOS

У випадку, коли зник мобільний зв'язок, українці можуть переключити свої SIM-картки на іншого оператора. Послуга називається внутрішній роумінг, підтримують її Vodafone, "Київстар" та lifecell, передають Патріоти України.

Тарифи на дзвінки та SMS залишаться звичайними. OBOZREVATEL публікує інструкцію для телефонів на Android та iOS на випадок зникнення мобільного зв'язку.

Як переключити оператора на Android

У першу чергу потрібно вимкнути автоматичний вибір мережі в установках телефону. Для цього в "Налаштуваннях" потрібно вибрати меню "Мобільна мережа" (або "Підключення"), потім пункт "Оператор" (якщо SIM-карток у телефоні кілька, потрібно вибрати одну).

Після вимкнення автовибору мережі почнеться пошук доступних операторів. Коли він завершиться потрібно вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR або LIFECELL.

Якщо підключитися не вдалося, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу. Після підключення перевірити можливість здійснювати дзвінки та надсилати SMS.

Зміна мобільного оператора на iOS

Першим кроком стане відключення автоматичного вибору мобільної мережі. Для цього потрібно перейти до "Параметри", обрати пункт меню "Стільникові дані" та підпункт "Вибір мережі".

Коли функцію вимкнено, пристрій після пошуку покаже доступні мобільні мережі. Потрібно вибрати одну (Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL). Після підключення слід спробувати здійснити дзвінок або надіслати SMS.

Як увімкнути мобільний інтернет при зміні мережі

Спочатку при підключенні працюватимуть лише дзвінки та SMS. Щоб спробувати вийти в інтернет через мережу "чужого" оператора, потрібно увімкнути можливість підключення до мережі в роумінгу:

  • на Android ця функція називається "Передача даних у роумінгу" (у налаштуваннях мережі);
  • на iOS – "Роумінг даних" (у розділі про стільникові дані).

Важливо: при підключенні до внутрішнього роумінгу радять регулярно перевіряти, чи не з'явився зв'язок у "рідного" оператора. Повертатися до звичайних налаштувань зв'язку потрібно відразу, як виникає така можливість.

Дуже смачно! Рецепт картопляної піци на сковорідці

субота, 11 травень 2024, 12:10

Піца прийшла до нас з Італії, але за багато років вона прижилася і в Україні. З’явилося багато місцевих рецептів і різних варіацій її приготування. Сьогодні пропонуємо вам приготувати піцу в домашніх умовах за дуже простим, бюджетним і смачним рецептом...

Лише спробуйте! Маленька хитрість, яка зробить котлети неймовірно соковитими та м’якими

субота, 11 травень 2024, 11:09

Пухкі, смачні та соковиті — саме такими мають бути котлети. Досвідчені господині та кулінари знають, як треба зробити фарш, щоб ваша страва стала справжнім хітом. Це дуже просто. Зазвичай для котлет беруть яловичину або свинину. Рекомендується робити з...