Огірок - один із улюблених овочів. З нього можна приготувати різні салати або ж законсервувати і смакувати взимку, передають Патріоти України.
Але досить часто смак огірків псує кукурбітацин – це органічна речовина, що має легкі токсичні властивості. Як його позбутися, розповімо разом з Рoradum.
З цим явищем можна легко впоратися. Існує кілька способів позбавлення гіркоти – натирання зрізу, обробка сіллю та замочування в холодній воді.
Натирання зрізу огірка вважається найшвидшим способом. Для цього потрібно видалити невелику частину з одного кінця плода, додати обидві частини зрізами одна до одної та почати їх інтенсивно рухати. Від тертя почне виділятися біла піниста субстанція, а разом із нею і кукурбітацин.
Прибрати неприємний гіркий присмак допоможе кухонна сіль. Неочищені плоди слід розрізати на шматочки і натерти сіллю. Через півгодини продукт можна вимити та їсти.
Ще один спосіб позбавитися гіркоти в огірках — замочування в холодній воді. Помістіть овочі в холодну воду на 11-12 годин. Після цього дістаньте їх та очистьте від шкірки.
Після смерті людини залишаються її одяг, прикраси та інші речі, які мають матеріальну цінність або дорогі його родичам як пам’ять про покійного. Чи можна носити речі померлого, коли та що з ними можна зробити – читайте у матеріалі Фактів ICTV, передают...
Це добриво краще залишитися для кабачків, томатів або огірків, а ось цибуля після такого підживлення точно не наростить великі головки, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Йдеться про підживлення з використанням трави. Багато хто полюбляє в...