
Огірок - один із улюблених овочів. З нього можна приготувати різні салати або ж законсервувати і смакувати взимку, передають Патріоти України.
Але досить часто смак огірків псує кукурбітацин – це органічна речовина, що має легкі токсичні властивості. Як його позбутися, розповімо разом з Рoradum.
З цим явищем можна легко впоратися. Існує кілька способів позбавлення гіркоти – натирання зрізу, обробка сіллю та замочування в холодній воді.
Натирання зрізу огірка вважається найшвидшим способом. Для цього потрібно видалити невелику частину з одного кінця плода, додати обидві частини зрізами одна до одної та почати їх інтенсивно рухати. Від тертя почне виділятися біла піниста субстанція, а разом із нею і кукурбітацин.
Прибрати неприємний гіркий присмак допоможе кухонна сіль. Неочищені плоди слід розрізати на шматочки і натерти сіллю. Через півгодини продукт можна вимити та їсти.
Ще один спосіб позбавитися гіркоти в огірках — замочування в холодній воді. Помістіть овочі в холодну воду на 11-12 годин. Після цього дістаньте їх та очистьте від шкірки.
Біла скатертина - символ елегантності на столі, особливо перед святами. Але навіть найакуратніші тканини з часом жовтіють або сіріють. Добра новина: існують прості домашні методи, які повертають скатертині її первісну чистоту та свіжість, передають Пат...
Кожна особистість, якою би вона не була, має певні вади чи слабкості, про які не хоче зізнаватися навіть сама собі. Ці недоліки можуть ускладнювати стосунки, перешкоджати особистісному зростанню або заважати досягненню поставлених цілей, передають Патр...