Огірок - один із улюблених овочів. З нього можна приготувати різні салати або ж законсервувати і смакувати взимку, передають Патріоти України.
Але досить часто смак огірків псує кукурбітацин – це органічна речовина, що має легкі токсичні властивості. Як його позбутися, розповімо разом з Рoradum.
З цим явищем можна легко впоратися. Існує кілька способів позбавлення гіркоти – натирання зрізу, обробка сіллю та замочування в холодній воді.
Натирання зрізу огірка вважається найшвидшим способом. Для цього потрібно видалити невелику частину з одного кінця плода, додати обидві частини зрізами одна до одної та почати їх інтенсивно рухати. Від тертя почне виділятися біла піниста субстанція, а разом із нею і кукурбітацин.
Прибрати неприємний гіркий присмак допоможе кухонна сіль. Неочищені плоди слід розрізати на шматочки і натерти сіллю. Через півгодини продукт можна вимити та їсти.
Ще один спосіб позбавитися гіркоти в огірках — замочування в холодній воді. Помістіть овочі в холодну воду на 11-12 годин. Після цього дістаньте їх та очистьте від шкірки.
З віком багато людей помічають, що починають прокидатися значно раніше, навіть без будильника. Те, що колись було майже неможливо — вставати на світанку — стає новою нормою для багатьох. . Про це повідомляє Huffpost, передають Патріоти України. Експерт...
Вживання шоколаду та чаю може бути корисним для серцево-судинної системи. Сполука флаван-3-оли, що міститься в напої та цих солодощах може допомогти знизити кров'яний тиск. Про це свідчать результати дослідження європейських вчених, повідомляє Verywell...