Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристалики продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м’ясо стане легше та безпечніше.

Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.

Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника. Кулінари використовують для приготування страв олію кімнатної температури і позбавляються бризок.

Перевірте себе! Що побачили першим на малюнку - це розкриє правду про вас

вівторок, 16 грудень 2025, 7:43

Психологічні тести, зокрема побудовані на оптичних ілюзіях, дедалі частіше використовують як доступний спосіб краще зрозуміти свою поведінку та реакції. Вони дозволяють швидко оцінити, які риси можуть переважати в різних життєвих ситуаціях, і допомагаю...

Народні прикмети на 16 грудня. Що українці спрадавна робили в Агеїв день, а чого уникали, аби собі не зашкодити

вівторок, 16 грудень 2025, 7:07

Християни східного обряду 16 грудня за новим стилем (29 грудня за старим) вшановує пам'ять старозавітного пророка Аггея, мученика Марина і цариці Феофанії. У народі - Агеїв день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Іоана Мовчальника, єписко...