Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристалики продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м’ясо стане легше та безпечніше.

Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.

Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника. Кулінари використовують для приготування страв олію кімнатної температури і позбавляються бризок.

Бережіться! Як розпізнати "тихий" інфаркт - симптоми, що маскуються під інші недуги

п’ятниця, 21 березень 2025, 18:44

Серцевий напад часто асоціюється з різким болем у грудях, однак, існує його менш помітна форма – "тихий" серцевий напад. Відсутність характерних симптомів робить його особливо небезпечним, адже без своєчасної діагностики та лікування зростає ризик повт...

Водіям на замітку! Три причини не змінювати зимові шини на літні занадто рано

п’ятниця, 21 березень 2025, 17:58

Заміна зимових шин авто на літні не має відбуватися занадто рано, адже таке "перевзування" загрожує серйозними наслідками. Про це розповіли експерти порталу Today.ua, передають Патріоти України. Через весняне різке похолодання, а у деяких регіонах темп...