Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристалики продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м’ясо стане легше та безпечніше.

Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.

Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника. Кулінари використовують для приготування страв олію кімнатної температури і позбавляються бризок.

Чи потрібно промивати макарони після варіння? Відповідь вас здивує

п’ятниця, 26 грудень 2025, 16:12

Промивати макарони після варіння потрібно не завжди - усе залежить від того, як саме ви плануєте їх використовувати. Кулінари пояснюють: якщо паста подається з соусом або додається до супу, промивати її не варто, адже вода змиває крохмаль, який робить ...

Водіям на замітку! Як захистити автомобільний акумулятор від замерзання взимку

п’ятниця, 26 грудень 2025, 13:07

В Україні з настанням холодів автовласники часто стикаються з проблемою відмови акумулятора. Проте головна небезпека полягає не просто в розрядженні, а у фізичному замерзанні електроліту всередині пристрою. Розповідаємо, як цього уникнути та що робити,...