Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристалики продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м’ясо стане легше та безпечніше.

Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.

Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника. Кулінари використовують для приготування страв олію кімнатної температури і позбавляються бризок.

Творить дива! Учені назвали дієту, що допомагає зберегти нейрони та пам’ять

четвер, 21 серпень 2025, 18:44

Пам’ять - одна з найцінніших функцій людини. Страх втратити здатність впізнавати близьких або пам’ятати важливі моменти змушує багатьох замислюватися про те, як зберегти здоров’я мозку, передають Патріоти України. Дедалі більше уваги вчені та лікарі пр...

Чай, матча чи кава? Ваш вибір розкриє таємниці вашого характеру

четвер, 21 серпень 2025, 18:14

Ваш ранковий напій - не випадковість. Він показує ваші життєві принципи, золоті правила та те, як вас сприймають оточуючі. Що ви оберете: чай, матча чи каву? Ваш вибір може багато розповісти про вашу особистість, передають Патріоти України. Якщо ви від...