Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристалики продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м’ясо стане легше та безпечніше.

Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.

Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника. Кулінари використовують для приготування страв олію кімнатної температури і позбавляються бризок.

Чому коти нявкають голосніше на чоловіків - і що це означає

вівторок, 2 грудень 2025, 10:48

Якщо ваш кіт кричить на одного з членів сім’ї більше, ніж на інших, ви не вигадуєте. Нове дослідження показує: коти значно частіше нявкають при зустрічі з чоловіками. І причина смішно проста - чоловіки гірше помічають ледь помітні сигнали котів, тому т...

Що ви бачите на цьому малюнку? Ваш перший погляд може розповісти про вас більше, ніж здається

вівторок, 2 грудень 2025, 10:13

На перший погляд зображення здається звичайною ілюстрацією, але те, що ви побачите першим, може багато сказати про ваш характер, глибинні потреби та спосіб реагування на світ. Психологічні тести на основі спонтанного сприйняття давно завоювали популярн...