Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристалики продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м’ясо стане легше та безпечніше.

Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.

Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника. Кулінари використовують для приготування страв олію кімнатної температури і позбавляються бризок.

Рятівний дайфхак! Холодильник буде працювати набагато тихіше і навіть почне економити електроенергію

п’ятниця, 26 грудень 2025, 9:50

Через постійні удари російських терористів по енергосистемі нашої країни українців все більше цікавлять лайфхаки щодо того, як в умовах тривалого відключення світла не дати м'ясу та молоку зіпсуватися, передають Патріоти України. Але, виявляється, не м...

Кардіологи назвали найкращий напій для серця - пийте його щодня

п’ятниця, 26 грудень 2025, 9:14

Кардіологи назвали напій, який варто пити щодня для підтримки здоров’я серця - зелений чай. За словами фахівців, він багатий на антиоксиданти, що зменшують запалення в організмі, покращують стан судин і можуть допомогти знизити артеріальний тиск, перед...