Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристалики продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м’ясо стане легше та безпечніше.

Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.

Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника. Кулінари використовують для приготування страв олію кімнатної температури і позбавляються бризок.

Гіпертонія небезпечна! Ці продукти краще ніколи не класти на тарілку

понеділок, 22 грудень 2025, 7:51

Гіпертонія стає дедалі поширенішою, і правильне харчування має вирішальне значення для контролю тиску. Дієтологи радять уникати продуктів, які підвищують ризик ускладнень, передають Патріоти України. Що варто виключити:. Дієтологи радять дотримуватися ...

Подивіться на картинку - вона скаже всю правду про ваше любовне життя

понеділок, 22 грудень 2025, 7:15

Кохання не має єдиної формули, і кожна людина проживає його по-своєму. Часто ми навіть не усвідомлюємо, які страхи та звички керують нашою поведінкою у стосунках. Цей простий психологічний тест допоможе зазирнути глибше, передають Патріоти України. Под...