Що робити з кришками для консервації, щоб не ржавіли - корисні поради

Інколи буває, що через деякий час після консервування на кришках починає утворюватися іржа. У більшості випадків таке відбувається через сирість підвалу, в якому стоять банки, передають Патріоти України.Але такої проблеми можна уникнути, якщо дотримуватись простих порад.

Що зробити, щоб кришки не ржавілиДля того, щоб сирість підвалу не псувала кришки, можна зробити наступні дії:

1. Щільно обгорніть горловину банки харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом, а зверху закріпіть звичайною гумовою стяжкою.

2. Обгорніть кришки папером, який просочений будь-яким жиром, олією, смальцем, вазеліном або солідолом

3. Змочіть пензлик або серветку силіконовим мастилом і нанесіть на кришки. Цей синтетичний матеріал на основі олії з елементами силікону повністю безпечний для такого використання та захистить кришки від корозії.4. Щоб іржа не зіпсувала кришки на домашніх заготовках, змастіть їх звичайною олією.

Що робити, якщо кришки на заготовках заржавіли

Іржа на кришках не просто псує смак продуктів, а й робить їх небезпечними для здоров'я. Насамперед це стосується компотів та заготовок із плодів з кісточками.

Не вживайте в їжу домашню консервацію, якщо кришка вкрилася іржею зсередини, деформувалася, якщо продукти вкрилися пліснявою або мають неприємний запах.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...