Що робити з огірками, які вибухнули: Чи можна їсти такі овочі

Консервування огірків, на яке ви витратили купу продуктів і часу, може закінчитись провалом, адже дуже часто банки вибухають. Це означає, що ви порушили технологію приготування, і якісь бактерії все ж потрапили всередину. Тому варто розібратись в тому, чи можна ще врятувати такі овочі,, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, в яких випадках огірки ще можна врятувати, а в яких краще просто викинути. Все залежить від того, які консерванти ви обирали під час приготування.

Які огірки точно потрібно викидати

Якщо на банці з огірками, які ви готували з оцтом та цукром, здулась кришка – такі овочі точно вживати вже не можна. Адже там вже точно завелись патогенні бактерії, попри наявність оцту. Такі овочі будуть дуже м'якими та несмачними, а їх вживання небезпечним. Тому найкращим варіантом буде просто їх викинути. Така ж ситуація і з консервваними салатами.

Що робити з квашеними огірками, у яких здулися кришки

З квашеними огірками ситуація простіша, адже у них додається лише сіль. Тому коли ви побачили, що кришки здуваються – одразу починайте діяти.

Дотримуйтесь такої технології

1. Злийте розсіл.

2. Добре його прокип'ятіть.

3. Залийте ним огірки і зачекайте 5 хвилин.

4. Знову злийте.

6. Ще раз прокип'ятіть.

7. Потім охолодіть розсіл і знову залийте в банки.

8. Просто закрийте або закатайте чистими кришками.

Їсти такі огірки в самостійному вигляді не варто, але їх можна використати для приготування супів та солянок. Таким чином ви збережете продукт і ваша праця і час вже не будуть витрачені марно.

Що робити, якщо банка вибухнула

Якщо банка з солоними огірками все ж вибухнула, овочі потрібно одразу дістати і промити холодною водою. Викласти в окремий посуд. Потім залити чистою холодною водою і залишити відкисати на 15-20 хвилин. Розсіл можна приготувати свіжий, або двічі перекип'ятити той, що є. Залити ним огірки в банках і закрити. Також використовувати для приготування різноманітних страв.

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...