Редакція FoodOboz розповість, в яких випадках огірки ще можна врятувати, а в яких краще просто викинути. Все залежить від того, які консерванти ви обирали під час приготування.
Які огірки точно потрібно викидати
Якщо на банці з огірками, які ви готували з оцтом та цукром, здулась кришка – такі овочі точно вживати вже не можна. Адже там вже точно завелись патогенні бактерії, попри наявність оцту. Такі овочі будуть дуже м'якими та несмачними, а їх вживання небезпечним. Тому найкращим варіантом буде просто їх викинути. Така ж ситуація і з консервваними салатами.
Що робити з квашеними огірками, у яких здулися кришки
З квашеними огірками ситуація простіша, адже у них додається лише сіль. Тому коли ви побачили, що кришки здуваються – одразу починайте діяти.
Дотримуйтесь такої технології
1. Злийте розсіл.
2. Добре його прокип'ятіть.
3. Залийте ним огірки і зачекайте 5 хвилин.
4. Знову злийте.
6. Ще раз прокип'ятіть.
7. Потім охолодіть розсіл і знову залийте в банки.
8. Просто закрийте або закатайте чистими кришками.
Їсти такі огірки в самостійному вигляді не варто, але їх можна використати для приготування супів та солянок. Таким чином ви збережете продукт і ваша праця і час вже не будуть витрачені марно.
Що робити, якщо банка вибухнула
Якщо банка з солоними огірками все ж вибухнула, овочі потрібно одразу дістати і промити холодною водою. Викласти в окремий посуд. Потім залити чистою холодною водою і залишити відкисати на 15-20 хвилин. Розсіл можна приготувати свіжий, або двічі перекип'ятити той, що є. Залити ним огірки в банках і закрити. Також використовувати для приготування різноманітних страв.