Що робити з огірками, які вибухнули: Чи можна їсти такі овочі

Консервування огірків, на яке ви витратили купу продуктів і часу, може закінчитись провалом, адже дуже часто банки вибухають. Це означає, що ви порушили технологію приготування, і якісь бактерії все ж потрапили всередину. Тому варто розібратись в тому, чи можна ще врятувати такі овочі,, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, в яких випадках огірки ще можна врятувати, а в яких краще просто викинути. Все залежить від того, які консерванти ви обирали під час приготування.

Які огірки точно потрібно викидати

Якщо на банці з огірками, які ви готували з оцтом та цукром, здулась кришка – такі овочі точно вживати вже не можна. Адже там вже точно завелись патогенні бактерії, попри наявність оцту. Такі овочі будуть дуже м'якими та несмачними, а їх вживання небезпечним. Тому найкращим варіантом буде просто їх викинути. Така ж ситуація і з консервваними салатами.

Що робити з квашеними огірками, у яких здулися кришки

З квашеними огірками ситуація простіша, адже у них додається лише сіль. Тому коли ви побачили, що кришки здуваються – одразу починайте діяти.

Дотримуйтесь такої технології

1. Злийте розсіл.

2. Добре його прокип'ятіть.

3. Залийте ним огірки і зачекайте 5 хвилин.

4. Знову злийте.

6. Ще раз прокип'ятіть.

7. Потім охолодіть розсіл і знову залийте в банки.

8. Просто закрийте або закатайте чистими кришками.

Їсти такі огірки в самостійному вигляді не варто, але їх можна використати для приготування супів та солянок. Таким чином ви збережете продукт і ваша праця і час вже не будуть витрачені марно.

Що робити, якщо банка вибухнула

Якщо банка з солоними огірками все ж вибухнула, овочі потрібно одразу дістати і промити холодною водою. Викласти в окремий посуд. Потім залити чистою холодною водою і залишити відкисати на 15-20 хвилин. Розсіл можна приготувати свіжий, або двічі перекип'ятити той, що є. Залити ним огірки в банках і закрити. Також використовувати для приготування різноманітних страв.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...