Що спочатку кладуть у борщ - капусту чи засмажку? Секрети досвідчених кухарів щодо приготування культової української страви

Кожна господиня має свої секрети приготування традиційної української страви - червоного борщу. Завдяки індивідуальним кулінарним хитрощам ця страва завжди виходить особливою та неповторною. Єдине, що залишається незмінним у борщі, - це його насичений червоний колір, а також кисло-солодкий присмак, передають Патріоти України.

Чи знаєте ви, що спочатку кладуть у борщ – капусту чи картоплю? Окрім того, не варто забувати і про засмажку, яка є важливим елементом страви. Виявляється, що смак майбутнього борщу залежить від правильної послідовності закладання овочей у нього. Адже усім відомо, що картопля, капуста та інші овочі мають різну тривалість приготування. Якщо їх переварити, то борщ втратить апетності.

Що покласти в борщ першим – капусту чи картоплю?

Перш за все варто пам'ятати, що важливим елементом смачного борщу є м'ясний бульйон. Чим довше варитиметься бульйон, тим насиченішим він буде. Тож якщо у вас удосталь часу, потурбуйтеся, щоб м'ясо варилося від 1,5 до 2-х годин. Також не забувайте про квасолю, яка дуже довго вариться. Тому її потрібно варити разом з м'ясом.

Коли бульйон готовий, можна приступати до наступного етапу: додавання овочей. Найперший овоч, який додають до борщу – це картопля.

Скільки вариться картопля у борщі? Все залежить від того, яку картоплю ви додаєте. Якщо це молода картопля, то приблизно через 15 хвилин вона буде готовою. Якщо ви готуєте борщ зі старої картоплі, то на її приготування йде трохи більше часу – близько 25 хвилин.

Варто зауважити, що деякі господині перед додаванням картоплі спочатку злегка обсмажують її. За допомогою цього простого трюку страва буде більш насиченою та набагато смачнішою.

Що спочатку кладуть у борщ – капусту чи засмажку?

Коли розібралися із картоплею, постає наступне питання, у борщ спочатку капусту чи засмажку. Після картоплі у борщ потрібно додавати капусту.

Скільки вариться капуста у борщі? Тут все також залежить від того, наскільки овоч молодий. Інколи вистачає всього 5 хвилин до повної готовності капусти, а інколи капуста готується 15 хвилин. З огляду на це потрібно розраховувати, коли кидати засмажку, адже її не потрібно довго варити. Вистачить лише кількох хвилин. Найсмачнішою страва буде, якщо приготуєте український борщ із свіжої капусти.

Як зробити борщ насичено червоним?

Щоб борщ мав насичений червоний колір, потрібно скористатися хитрістю, яку знали ще наші бабусі. Перед тим як обсмажувати буряк, його потрібно збризнути винним, яблучним оцтом або лимонною кислотою. Також під час обсмажування буряк можна посипати цукром. Саме цукор допоможе розкрити тонкий смак та аромат основного інгредієнту борщу.

Без олії та борошна! Такі запечені сирники підкорять вас з першого разу

п’ятниця, 10 травень 2024, 17:12

Варто приготувати сирники за цим рецептом один раз, щоб зрозуміти, наскільки вони фантастично смачні та пухкі. Рецепт забирайте в кулінарну скарбничку. Для приготування вам потрібні такі продукти:. В ємності змішайте яйця, манну крупу, домашній сир, цу...

Дачникам на замітку! Як захистити розсаду від заморозків - дієві заходи

п’ятниця, 10 травень 2024, 16:50

Щоб розсада не замерзла у відкритому ґрунті, варто дотримуватися простих рекомендацій щодо її захисту. Українці вже почали висаджувати розсаду у відкритий ґрунт, хоча до кінця травня ще можуть бути заморозки та похолодання. І щоб городні культури не за...