Зараз вершкове масло - не найдешевше задоволення, до того ж багатьом властиво забувати про його відсутність у холодильнику, коли мета спекти блюдо вже поставлена. У такому випадку вершкове масло можна замінити іншими продуктами, передають Патріоти України.
Саме по собі вершкове масло в готуванні виконує роль пом'якшення, оскільки воно багате тваринними жирами. Однак цю роль можуть відіграти і інші жирні продукти. Наприклад - рослинні олії, це і соняшникова, і оливкова, і арахісова, а також – жовтки, сметана, йогурт, вершки і в деяких випадках сало.
Якщо вам необхідно замінити вершкове масло з тієї причини, що його немає або у когось непереносимість лактози – вихід є.
Наведемо кілька прикладів заміни з пропорціями:
Заміна масла на маргарин є однією з найпростіших і бюджетних. На жаль, цей продукт не досить корисний і часом відчувається в смаку випічки, але він відмінно замінює масло.
Цей спосіб хороший ціною і простий для запам'ятовування пропорцією: маргарин додається в випічку в пропорції 1 до 1.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...