Секрет від досвідчених господинь: Як врятувати випічку, якщо вдома не виявилося вершкового масла

Зараз вершкове масло - не найдешевше задоволення, до того ж багатьом властиво забувати про його відсутність у холодильнику, коли мета спекти блюдо вже поставлена. У такому випадку вершкове масло можна замінити іншими продуктами, передають Патріоти України.

Що замінює вершкове масло - вічні лайфхаки

Саме по собі вершкове масло в готуванні виконує роль пом'якшення, оскільки воно багате тваринними жирами. Однак цю роль можуть відіграти і інші жирні продукти. Наприклад - рослинні олії, це і соняшникова, і оливкова, і арахісова, а також – жовтки, сметана, йогурт, вершки і в деяких випадках сало.

Чим замінити вершкове масло у випічці - рішення на випадок форс-мажорів

Якщо вам необхідно замінити вершкове масло з тієї причини, що його немає або у когось непереносимість лактози – вихід є.

Наведемо кілька прикладів заміни з пропорціями:

  • вершкове масло міняємо на рослинне - пропорція 2/3 (рослинного менше)
  • міняємо на йогурт - 1/4 порції йогурту і 1/2 порції соєвого масла
  • на овочеве або фруктове пюре в рівній пропорції, проте все одно потрібно додавати з маслом

Чи можна замінити вершкове масло маргарином - відповідаємо на найпопулярніше питання

Заміна масла на маргарин є однією з найпростіших і бюджетних. На жаль, цей продукт не досить корисний і часом відчувається в смаку випічки, але він відмінно замінює масло.

Цей спосіб хороший ціною і простий для запам'ятовування пропорцією: маргарин додається в випічку в пропорції 1 до 1.

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...

ТОП-2 помилки, через які свиняча печінка виходить жорсткою та гіркою

четвер, 21 листопад 2024, 16:12

Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...