Обрати вдалий рецепт та простерилізувати банки - цього недостатньо для того, щоб домашня консервація довго зберігалась. Найбільш неприємне - це коли кришки починають іржавіти. У деяких випадках заготівлі можуть стати зовсім непридатними для вживання, передають Патріоти України.
Досвідчені господині запевняють, що для консервації найбільш підходять жовті металеві кришки, які на відміну від кришок з білої жерсті покриті шаром лаком, що захищає метал від іржі. Такі кришки можуть зберігатися до трьох років.Також існує декілька методів, які допоможуть додатково захистити кришки від іржавіння.
1. Горловину банки потрібно щільно обгорнути плівкою чи поліетиленовим пакетом, а зверху закріпити гумовою резинкою.
2. Лист паперу можна добре змастити жиром, олією, смальцем, вазеліном або солідолом та добре обгорнути кришки.
3. Кришки можна змастити звичайною рослинною чи соняшниковою олією.
Все більше людей тягнуться до яблучного оцту в надії покращити своє здоров’я. Але чи справді регулярне вживання цього кислого напою приносить користь? Відповідь дали автори видання Zywienie.medonet, передають Патріоти України. Яблучний оцет допомагає р...
Вимити рушники, позбувшись від шкідливих бактерій, не завдаючи шкоди тканині, – задача доволі складна. Для цього важливо врахувати низку аспектів, зокрема правильно обрати температуру та режим прання. Завдяки цьому можна досягти бездоганної чистоти та ...