
Обрати вдалий рецепт та простерилізувати банки - цього недостатньо для того, щоб домашня консервація довго зберігалась. Найбільш неприємне - це коли кришки починають іржавіти. У деяких випадках заготівлі можуть стати зовсім непридатними для вживання, передають Патріоти України.
Досвідчені господині запевняють, що для консервації найбільш підходять жовті металеві кришки, які на відміну від кришок з білої жерсті покриті шаром лаком, що захищає метал від іржі. Такі кришки можуть зберігатися до трьох років.Також існує декілька методів, які допоможуть додатково захистити кришки від іржавіння.
1. Горловину банки потрібно щільно обгорнути плівкою чи поліетиленовим пакетом, а зверху закріпити гумовою резинкою.
2. Лист паперу можна добре змастити жиром, олією, смальцем, вазеліном або солідолом та добре обгорнути кришки.
3. Кришки можна змастити звичайною рослинною чи соняшниковою олією.
Смачне та ароматне сало - справжній делікатес. Але іноді принесеш із магазину чи з ринку додому сало, а воно трохи жорсткувате. Однак це легко виправити, дотримуючись порад кулінарки Елли Іванової, передають Патріоти України. Таке сало можна їсти як п...
Чорний чай - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навіть він може бути небезпечним для деяких людей. Лікарі наголошують, що існують категорії, яким краще обмежити або зовсім відмовитися від цього напою, передають Патріоти України. 1. Людям з під...