Обрати вдалий рецепт та простерилізувати банки - цього недостатньо для того, щоб домашня консервація довго зберігалась. Найбільш неприємне - це коли кришки починають іржавіти. У деяких випадках заготівлі можуть стати зовсім непридатними для вживання, передають Патріоти України.
Досвідчені господині запевняють, що для консервації найбільш підходять жовті металеві кришки, які на відміну від кришок з білої жерсті покриті шаром лаком, що захищає метал від іржі. Такі кришки можуть зберігатися до трьох років.Також існує декілька методів, які допоможуть додатково захистити кришки від іржавіння.
1. Горловину банки потрібно щільно обгорнути плівкою чи поліетиленовим пакетом, а зверху закріпити гумовою резинкою.
2. Лист паперу можна добре змастити жиром, олією, смальцем, вазеліном або солідолом та добре обгорнути кришки.
3. Кришки можна змастити звичайною рослинною чи соняшниковою олією.
Наукове дослідження Каролінського інституту у Швеції виявило низку професійних чинників, які значно підвищують ризик розвитку діабету 2 типу. Результати цього дослідження проливають світло на те, як сучасне робоче середовище може мимоволі сприяти зрост...
Килим робить будь-яку кімнату затишнішою, але утримувати його в чистоті - справжній виклик. Через кілька місяців він втрачає свій вигляд, збирає пил, шерсть і… запах. Професійна хімчистка? Часто дорожча за сам килим! Та є старі-добрі методи, перевірені...