Обрати вдалий рецепт та простерилізувати банки - цього недостатньо для того, щоб домашня консервація довго зберігалась. Найбільш неприємне - це коли кришки починають іржавіти. У деяких випадках заготівлі можуть стати зовсім непридатними для вживання, передають Патріоти України.
Досвідчені господині запевняють, що для консервації найбільш підходять жовті металеві кришки, які на відміну від кришок з білої жерсті покриті шаром лаком, що захищає метал від іржі. Такі кришки можуть зберігатися до трьох років.Також існує декілька методів, які допоможуть додатково захистити кришки від іржавіння.
1. Горловину банки потрібно щільно обгорнути плівкою чи поліетиленовим пакетом, а зверху закріпити гумовою резинкою.
2. Лист паперу можна добре змастити жиром, олією, смальцем, вазеліном або солідолом та добре обгорнути кришки.
3. Кришки можна змастити звичайною рослинною чи соняшниковою олією.
Хочете трохи розважитися і дізнатися щось нове про себе? Пройдіть цей простий психологічний тест: оберіть символ, який найбільше привертає вашу увагу. Кожен символ відображає те, як вас сприймають інші люди, передають Патріоти України. Сонце Ви уникає...
Хочете відволіктися від рутини і дізнатися щось цікаве про себе? Пропонуємо короткий психологічний тест. Ваше перше враження від дивної картинки може розкрити ваші життєві обмеження та особливості характеру, передають Патріоти України. Ви бачите обличч...