Що зробити з батареями в домі перед тим, як увімкнути опалення - це не всі знають

Перед тим, як розпочати опалювальний сезон, слід виконати кілька дій. Насамперед очистіть пил з радіаторів. По-друге, рекомендується випустити повітря із радіаторів перед включенням опалення, передають Патріоти України.

Ефективна вентиляція радіаторів має значний вплив на енергозбереження у домі. Проблема полягає в тому, що з часом усередині батарей можуть утворюватися повітряні пробки, які перешкоджають нормальному циркулюванню гарячої води, пише express. Тому, перш ніж вмикати опалення, слід застосувати просту пораду.

Як зрозуміти, що з радіаторів потрібно спустити повітря

Очевидною ознакою є те, що у деяких ділянках радіаторів можна відчути холодні ділянки, особливо у верхній частині. Якщо з труб чутно дивний шум, особливо при включенні опалення, це може вказувати на наявність повітря в системі.

Як прочистити радіатор самостійно

  • Спочатку відключіть опалення та перевірте, чи радіатори холодні.
  • Потім захистіть килим або покриття для підлоги за допомогою тканини і помістіть невелику ємність під вентиляційний отвір. Це дозволить вам зібрати розлиту рідину.
  • Після цього обережно відкрийте верхній вентиляційний отвір радіатора. Ви повинні почути вихід повітря.
  • Як тільки потік повітря зупиниться, закрийте вентиляційний отвір і знову ввімкніть радіатор.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...