Що зробити з рибою, щоб вона не пахла під час приготування - один простий лайфхак

Є спосіб, завдяки якому приготування риби стане справжнім святом. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, що зробити з продуктом перед приготуванням, щоб не було запаху, передають Патріоти України.

Не всі переносять запах риби. Під час готування в домі стоїть стійкий запах, а через відсутність витяжки, він вбереться в одяг і навіть шпалери. Позбуватися його доведеться дуже довго. Але є спосіб, як не призвести до цього. І скористатися цим лайфхаком можна з будь-якою рибою, окрім червоної.

Що зробити з рибою, щоб вона не пахла під час приготування?

Для цього потрібно її "скупати":

  • Рибу потрібно добре випатрати, видалити зябра і промити під проточною водою.
  • Покласти в ємність і залити розчином, що складається із трьох столових ложок 9-відсоткового оцту та літра води. Залишаємо на 10 хвилин.
  • Згодом зливаємо воду, рибу промокуємо паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
  • Після цього переходимо до маринування риби або просто солимо, перчимо, побризкуємо лимоном і готуємо улюбленим способом - запікаємо або обсмажуємо.

Завдяки цьому лайфхаку від риби не буде запаху.

Ви могли це не знати! Напій, що знижує рівень заліза у крові

понеділок, 8 грудень 2025, 19:56

Чай здатний знижувати засвоєння заліза з їжі, і це особливо важливо враховувати людям, схильним до дефіциту заліза. Про це пише Verywell health, передають Патріоти України. Експерти стверджують, що чай може зменшувати поглинання заліза в кишківнику май...

Це може здивувати! Як кава впливає на чутливість до болю

понеділок, 8 грудень 2025, 19:44

Ранкова кава може здатися ідеальним початком дня, але нове дослідження показує, що вона може погіршити симптоми хронічного болю. Про це пише dailymail, передають Патріоти України. Дослідження виявило, що вживання великої кількості кави, ймовірно, призв...