Що зробити з рибою, щоб вона не пахла під час приготування - один простий лайфхак

Є спосіб, завдяки якому приготування риби стане справжнім святом. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, що зробити з продуктом перед приготуванням, щоб не було запаху, передають Патріоти України.

Не всі переносять запах риби. Під час готування в домі стоїть стійкий запах, а через відсутність витяжки, він вбереться в одяг і навіть шпалери. Позбуватися його доведеться дуже довго. Але є спосіб, як не призвести до цього. І скористатися цим лайфхаком можна з будь-якою рибою, окрім червоної.

Що зробити з рибою, щоб вона не пахла під час приготування?

Для цього потрібно її "скупати":

  • Рибу потрібно добре випатрати, видалити зябра і промити під проточною водою.
  • Покласти в ємність і залити розчином, що складається із трьох столових ложок 9-відсоткового оцту та літра води. Залишаємо на 10 хвилин.
  • Згодом зливаємо воду, рибу промокуємо паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
  • Після цього переходимо до маринування риби або просто солимо, перчимо, побризкуємо лимоном і готуємо улюбленим способом - запікаємо або обсмажуємо.

Завдяки цьому лайфхаку від риби не буде запаху.

А ви це знали? Що не можна смажити на антипригарній сковорідці

середа, 4 червень 2025, 10:30

Антипригарні сковорідки стали незамінними помічниками на кухні завдяки своїй здатності запобігати пригоранню їжі та легкому очищенню. Проте не всі продукти підходять для приготування на такому посуді. Неправильне використання може не лише зіпсувати пок...

Справжній порятунок! Які напої найкраще охолоджують у спеку

середа, 4 червень 2025, 9:59

У спеку найкраще охолоджують не просто холодні напої, а ті, які допомагають організму ефективно регулювати температуру й утримувати водно-сольовий баланс. Ось список найкращих, передають Патріоти України. Температура напою має бути помірно холодною (не...