Що зробити зі склом в авто, щоб воно не запотівало: ТОП-3 елементарні трюки

У холодну пору року водію доводиться зіштовхуватись з різними неприємностями, які суттєво відбирають дорогоцінний час вранці перед виїздом. Потрібно прогріти авто, змести сніг, розтопити обмерзле лобове скло, передають Патріоти України.

І, сідаючи в машину, обтерти лобове скло та вікна зсередини від конденсату. Щоб не було необхідності щоразу це робити, користуйтесь цими перевіреними способами, про які повідомляє Motor Match.

Сіль грубого помелу

Здавалося б, як може сіль допомогти у боротьбі з конденсатом? Проте цей метод виявляється досить ефективним.

Просто насипте сіль у баночку, зробіть у ній великі отвори і покладіть десь в салоні. Вона буде вбирати зайву вологість, через яку і з’являється конденсат. Це чудова і дуже дешева альтернатива дорогим поглиначам вологи, які продаються на ринку та в магазині.

Силікагель

Маленькі пакетики з силікагелем, які часто знаходиш у взуттєвій коробці, можуть стати вашими союзниками у боротьбі з запотіванням скла. Просто розташуйте їх біля лобового скла або в інших точках автомобіля, де зазвичай утворюється конденсат, і забудьте про проблему запотівання. Також їх можна підвісити у мішечку замість ароматизатора.

Піна для боротьби з конденсатом

Мабуть, найбільш неочікуваний, але ефективний спосіб – це використання піни для гоління. Нанесіть невелику кількість піни на лобове скло та ретельно розподіліть її по поверхні.

Після цього видаліть залишки і насолоджуйтеся ефектом. Піна утворить тонку плівку, яка запобігатиме утворенню конденсату, особливо у вологу погоду. Зазначимо, що перед застосуванням будь-яких засобів важливо видалити наявний конденсат, щоб вони працювали максимально ефективно.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...