Саме в червні ягідні чагарники починають формувати врожай. А тому в цей час дуже важливо, щоб рослина отримувала достатню кількість поживних речовин. Запорукою отримання великих і солодких ягід є внесення в червні добрив під кущі смородини. Тому що на початку літа починається формування плодів і активний ріст пагонів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Якщо ви не підгодовували ягідні чагарники восени, не забудьте внести добрива на самому початку весни, коли зійде сніг. Тоді рослина прокидається і пускає перші пагони.
Якщо ви восени добрива вносили, нову порцію потрібно додавати вже в період цвітіння (початок червня) та коли формуються зав'язі.
Ягідний чагарник потрібно підгодовувати мінеральними та органічними добривами. Чудово підходять також народні рецепти.
Для смородини найкраще підбирати мінеральні добрива, до складу яких входять концентровані швидкодіючі солі. На початку червня чудовим варіантом буде підживлення за допомогою фосфорно-калійних добрив. Дозування на одну рослину таке: 10-12 г суперфосфату чи 8-10 г сульфату калію розчинити у воді і внести під кущик.
Коли формуються зав'язі (кінець червня - початок липня), смородину підживлюють ще раз. Цього разу вносять деревний попіл (під кольорову смородину 200 г на один кущик, а під чорну - 100-150 г).
Чим підживити смородину в червні: мінеральні, органічні добрива і народні засоби / © pixabay.com
Органічні добрива відрізняються природним походженням (компост, торф, послід, гній). Коли вони розкладаються, то утворюють сполуки, які стимулюють розвиток корисних бактерій і мікроорганізмів. Вони допомагають рослині швидше отримувати з ґрунту поживні речовини.
В червні використовують такі органічні добрива:
Компост і перегній не містять азоту, а тому їх можна використовувати протягом всього літа. Також ними можна мульчувати ґрунт після поливанння.
Ці засоби використовують як доповнення до органічних та мінеральних добрив, тому що вони не можуть їх замінити повною мірою. Найбільш популярні:
Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...
Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...