Щоб кімнатні рослини росли, як на дріжджах - секретне підживлення з кухні

Досвідчені квітникарі давно знають про одну хитрість - вони поливають кімнатні рослини водою, яка залишається після розморожування м'яса, передають Патріоти України.

Якщо вам потрібно розморозити шматок свинини, яловичини, кролика, курки чи печінки, покладіть м'ясо у друшляк, а його вставте всередину каструлі. Туди стече вода, яка стане чудодійним еліксиром для ваших кімнатних рослин.

Така "м'ясна" вода вкрай позитивно діє на квіти. Вони стимулює їх зростання, покращує квітіння, збільшує кількість бутонів.

Чому так відбувається? Кров з м'яса містить магній і залізо у чистому вигляді (хелатній формі). А саме в такій квіти засвоюють мікроелементи найкраще. Особливо добре поливати таким "м'ясним" добривом фіалки. Вони будуть зростати прямо на очах.

Єдиним недоліком такого способу підливання можна назвати неприємний запах. Щоб з горщика не піднімався аромат м'яса, не потрібно поливати ґрунт свіжою водою, яка тільки розморозилася.

Злийте воду з-під розмороженого м'яса в пляшку, додайте одну чайну ложку препарату "Байкал" (можна придбати в будь-якому квітковому магазині), закрийте нещільно кришкою і залишіть в теплому місці на 3 місяці.

Після настоювання добриво слід добре прокип'ятити, тоді загинуть всі шкідливі бактерії. Одну ложку цього концентрату додавайте в літр води під час поливання кімнатних рослин. Додатково "м'ясною" водою можна поливати і вуличні квіти.

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...