Щоб крупа не розварювалася, а бульйон був прозорим: Секрет ідеального супу від ресторанних кухарів

Усім приємніше їсти їжу, яка не тільки смачна, а й виглядає красиво. Красива їжа навіть наче смачніша. Напевно, для того ми й ходимо до кафе та ресторанів - щоб отримати не лише гастрономічне задоволення, а й естетичне, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

А чи були у вас випадки, коли крупа чи макарони в супі розварювалися в кашу? Хотілося більше смачного бульйону, а в результаті виходило незрозуміле місиво. Напевно, бувало.

У ресторанах та кафе таке виключено. Який би суп там не принесли, він завжди виглядає апетитно — крупи або локшини в міру, прозорий бульйон, наваристий.

Тому що, зазвичай, варіння супів у громадському харчуванні, якщо це не столовка, відбувається не так, як ми варимо вдома. Найчастіше все, що йде в суп, там готується окремо і лише перед подачею змішується або збирається.

Давайте покажемо на конкретному прикладі із супом на курячому бульйоні з рисом. Такий суп виходить і наваристим, і симпатичним, у ньому немає крохмалю від рису, і він не робить воду каламутною.

Все набагато простіше, ніж здається. Якщо ви теж користуєтесь таким способом, це чудово. Цей прийом ми описуємо для тих, хто про нього не знав і кому він буде корисним.

Як готувати

Як варити бульйон, розповідати не будемо — ви й самі чудово про все знаєте. Нагадаємо тільки, що добрі міцні бульйони варяться годинами на дуже маленькому вогні з додаванням коренів і трав, а потім обов'язково проціджуються, щоб відсікти все зайве.

Коли бульйон готовий, курка готова, ми просто заздалегідь пасеруємо овочі, і вони чекають свого часу.

Додаємо овочі в майбутній суп, щоб вони хвилин п'ять покипіли і обмінялися смаками з бульйоном. У цей час подрібнюємо зелень та часник.

А потім — та сама хитрість від рестораторів.

Наприкінці додаємо відварений заздалегідь, можна навіть напередодні, рис. Не має жодного значення, теплий він буде чи холодний. Просто додаємо в суп стільки готового рису, скільки потрібно. Перемішуємо, щоб рисинки рівномірно розподілилися в бульйоні, чекаємо, коли суп зробить перший "бульк", та прибираємо з вогню.

Додаємо зелень та часник, даємо настоятися хвилин 15.

Суп готовий.

Гарний, прозорий, всі інгредієнти приготовлені, їх стільки, скільки має бути.

Будь-які помилки з дозуванням інгредієнтів за такого способу приготування виключені.

Так само заздалегідь або паралельно можна готувати перлову крупу для розсольника, булгур, пшоно, локшину, та що завгодно.

Користуйтеся!

Психологічний тест: Про що говорять ваші брови

субота, 27 квітень 2024, 10:07

Форма брів не лише грає важливу роль у зовнішності людини, але й може розповісти багато деталей про її характер. Дослідники виявили, що поглянувши на брови співрозмовника, можна дізнатися цікаві факти про його особистість, передають Патріоти України. Д...

Те, у якій позі ви спите, розкаже про ваш характер - цікавий тест

субота, 27 квітень 2024, 9:12

Пропонуємо вам швидкий тест: все залежить від того, як ви спите. Оберіть на світлині позу, в якій ви спите найчастіше, і ви дізнаєтесь усю правду про себе, передають Патріоти України. Деталі. Ви - закрита людина, але дуже сильна. Ви не любите гаміру ...