Щоб не було комарів: ТОП-4 рослини для підвіконня та городу, які відлякають настирних комах

У теплу пору року комарі можуть стати справжнім покаранням. Неможливо відчинити вікно чи спокійно посидіти у власному дворі, щоб тебе не покусали ці маленькі дзижачки. Але є простий і дієвий спосіб, який допоможе відлякати комах, передають Патріоти України.

А найголовніше, що це не покупні отруйні таблетки, що виділяють запах, або електричні прилади з рідиною. Нерідко, використовуючи ці "гаджети", може виникнути печіння в глотці, чхання, свербіж і нудота. Особливо небезпечні ці методи для людей з астмою та алергією.

У такому разі немає нічого кращого за народні засоби. Досвідчені городники знають, що якщо посадити у своєму саду деякі рослини, то їхній аромат буде відлякувати комах. Також ці рослини можна висадити вдома в горщики і ставити на вікна.

Рослини для підвіконня та городу, щоб відлякати комарів

  • Цитронелла або лимонна трава або лемонграс виглядає як висока трава і часто є основним інгредієнтом у засобах для відлякування комарів. Рослина не тільки впорається зі своїм завданням, але ще й прикрасить грядку та підвіконня, додавши затишку. Висаджують цитронеллу зазвичай у ґрунт наприкінці травня – на початку червня.
  • Перечна м'ята не тільки чудово підходити для мохіто, а й стане чудовим засобом для боротьби з комарами. У дворі чи будинку завжди стоятиме приємний ментоловий аромат. Зазвичай її сіють у квітні чи на початку серпня. Купити саджанці або стебла м'яти можна в супермаркеті та проростити їх вдома.
  • Насичений запах лаванди теж відлякує комарів. Красиві фіолетові квіточки не лише врятують від укусів, але ще й потішать око. На городі лаванду можна садити вже у травні та жовтні

Це така смакота! Як приготувати салат з картоплі за 5 хвилин

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

Салат з картоплі - це завжди смачне рішення використати овоч у новій інтерпретації. Існує понад 50 рецептів приготуванні з різноманітними інгредієнтами. Пропонуємо вам посмакувати салатом, приготування якого займе всього 5 хвилин. Швидко, смачно та дос...

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...