Щоб не отруїтися: Як не можна зберігати розрізаний кавун

В Україні триває сезон кавуна, але щоб улюблені ласощі не перетворилися на отруту, потрібно правильно їх зберігати. Кавун - швидкопсувний продукт, у якому розмножуються шкідливі бактерії. І якщо порушити умови зберігання, то можна серйозно отруїтися, передають Патріоти України.

Цілий кавун залишається свіжим місяць. Але щойно ягоду розрізають, термін зберігання різко зменшується. Дізнайтеся і запам'ятайте, скільки можна зберігати розрізаний кавун і як подовжити його "життя".

Скільки зберігати розрізаний кавун

За кімнатної температури розрізана ягода зберігається всього кілька годин. А на прямих сонячних променях ще менше. Тому якщо кавун залишили на ніч на столі - краще його викинути.

У холодильнику за правильних умов кавун може зберегтися на 48 годин. Не зберігайте ягоду довше зазначеного терміну - у ній швидко розмножуються бактерії, що роблять плід непридатним до їжі.

Як зберегти розрізаний кавун свіжим надовго

Ідеальний варіант, як зберігати розрізаний кавун, - викласти на тарілку розрізом донизу і упакувати в харчову плівку разом із посудом. Також ягоду можна викласти у велику тару з кришкою.

Це допоможе не тільки довше зберегти фрукт свіжим, але також захистить від сторонніх запахів. Через пористу структуру м'якоть без захисту миттєво вбирає аромати з усього холодильника.

Також для тривалого зберігання не варто розрізати кавун на дрібні скибочки. А якщо вже розрізали, то краще з'їсти їх одразу - термін придатності таких шматочків зовсім невеликий.

Найдовше ласощі збережуться, якщо розрізати їх на шматочки і заморозити. У морозилці кавун залишається придатним до вживання місяцями.

Дачникам на замітку! Чим не можна підживлювати смородину, бо ягід не буде взагалі

середа, 2 квітень 2025, 10:30

Смородина – одна з найпопулярніших садових ягід. Вона досить невибаглива у догляді і при цьому дає справді чудовий урожай. Проте дуже важливо не наробити помилок з підживленням рослини. Як пише видання "На пенсії", неправильні добрива, внесені навесні,...

Як виправити помилки при смаженні м’яса, щоб воно не було жорстким

середа, 2 квітень 2025, 8:07

Смажене м’ясо може вийти жорстким. Це є прикрість, яку можна виправити. Але будемо відверті, якщо якість першопочаткового продукту була незадовільною, отримати ніжний та м’який стейк чи відбивну не варто сподіватись. В будь-якому випадку не втрачайте о...