Щоб не отруїтися: Як не можна зберігати розрізаний кавун

В Україні триває сезон кавуна, але щоб улюблені ласощі не перетворилися на отруту, потрібно правильно їх зберігати. Кавун - швидкопсувний продукт, у якому розмножуються шкідливі бактерії. І якщо порушити умови зберігання, то можна серйозно отруїтися, передають Патріоти України.

Цілий кавун залишається свіжим місяць. Але щойно ягоду розрізають, термін зберігання різко зменшується. Дізнайтеся і запам'ятайте, скільки можна зберігати розрізаний кавун і як подовжити його "життя".

Скільки зберігати розрізаний кавун

За кімнатної температури розрізана ягода зберігається всього кілька годин. А на прямих сонячних променях ще менше. Тому якщо кавун залишили на ніч на столі - краще його викинути.

У холодильнику за правильних умов кавун може зберегтися на 48 годин. Не зберігайте ягоду довше зазначеного терміну - у ній швидко розмножуються бактерії, що роблять плід непридатним до їжі.

Як зберегти розрізаний кавун свіжим надовго

Ідеальний варіант, як зберігати розрізаний кавун, - викласти на тарілку розрізом донизу і упакувати в харчову плівку разом із посудом. Також ягоду можна викласти у велику тару з кришкою.

Це допоможе не тільки довше зберегти фрукт свіжим, але також захистить від сторонніх запахів. Через пористу структуру м'якоть без захисту миттєво вбирає аромати з усього холодильника.

Також для тривалого зберігання не варто розрізати кавун на дрібні скибочки. А якщо вже розрізали, то краще з'їсти їх одразу - термін придатності таких шматочків зовсім невеликий.

Найдовше ласощі збережуться, якщо розрізати їх на шматочки і заморозити. У морозилці кавун залишається придатним до вживання місяцями.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...