Щоб не отруїтися: Як не можна зберігати розрізаний кавун

В Україні триває сезон кавуна, але щоб улюблені ласощі не перетворилися на отруту, потрібно правильно їх зберігати. Кавун - швидкопсувний продукт, у якому розмножуються шкідливі бактерії. І якщо порушити умови зберігання, то можна серйозно отруїтися, передають Патріоти України.

Цілий кавун залишається свіжим місяць. Але щойно ягоду розрізають, термін зберігання різко зменшується. Дізнайтеся і запам'ятайте, скільки можна зберігати розрізаний кавун і як подовжити його "життя".

Скільки зберігати розрізаний кавун

За кімнатної температури розрізана ягода зберігається всього кілька годин. А на прямих сонячних променях ще менше. Тому якщо кавун залишили на ніч на столі - краще його викинути.

У холодильнику за правильних умов кавун може зберегтися на 48 годин. Не зберігайте ягоду довше зазначеного терміну - у ній швидко розмножуються бактерії, що роблять плід непридатним до їжі.

Як зберегти розрізаний кавун свіжим надовго

Ідеальний варіант, як зберігати розрізаний кавун, - викласти на тарілку розрізом донизу і упакувати в харчову плівку разом із посудом. Також ягоду можна викласти у велику тару з кришкою.

Це допоможе не тільки довше зберегти фрукт свіжим, але також захистить від сторонніх запахів. Через пористу структуру м'якоть без захисту миттєво вбирає аромати з усього холодильника.

Також для тривалого зберігання не варто розрізати кавун на дрібні скибочки. А якщо вже розрізали, то краще з'їсти їх одразу - термін придатності таких шматочків зовсім невеликий.

Найдовше ласощі збережуться, якщо розрізати їх на шматочки і заморозити. У морозилці кавун залишається придатним до вживання місяцями.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...