Щоб не отруїтися: Як не можна зберігати розрізаний кавун

В Україні триває сезон кавуна, але щоб улюблені ласощі не перетворилися на отруту, потрібно правильно їх зберігати. Кавун - швидкопсувний продукт, у якому розмножуються шкідливі бактерії. І якщо порушити умови зберігання, то можна серйозно отруїтися, передають Патріоти України.

Цілий кавун залишається свіжим місяць. Але щойно ягоду розрізають, термін зберігання різко зменшується. Дізнайтеся і запам'ятайте, скільки можна зберігати розрізаний кавун і як подовжити його "життя".

Скільки зберігати розрізаний кавун

За кімнатної температури розрізана ягода зберігається всього кілька годин. А на прямих сонячних променях ще менше. Тому якщо кавун залишили на ніч на столі - краще його викинути.

У холодильнику за правильних умов кавун може зберегтися на 48 годин. Не зберігайте ягоду довше зазначеного терміну - у ній швидко розмножуються бактерії, що роблять плід непридатним до їжі.

Як зберегти розрізаний кавун свіжим надовго

Ідеальний варіант, як зберігати розрізаний кавун, - викласти на тарілку розрізом донизу і упакувати в харчову плівку разом із посудом. Також ягоду можна викласти у велику тару з кришкою.

Це допоможе не тільки довше зберегти фрукт свіжим, але також захистить від сторонніх запахів. Через пористу структуру м'якоть без захисту миттєво вбирає аромати з усього холодильника.

Також для тривалого зберігання не варто розрізати кавун на дрібні скибочки. А якщо вже розрізали, то краще з'їсти їх одразу - термін придатності таких шматочків зовсім невеликий.

Найдовше ласощі збережуться, якщо розрізати їх на шматочки і заморозити. У морозилці кавун залишається придатним до вживання місяцями.

Господиням на замітку! Які продукти небезпечно консервувати вдома

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:35

Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...

Дачникам на замітку! Чому груші гниють просто на дереві і що з цим робити

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:07

Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...