Щоб не розізлити символ року: Що не можна готувати на Новий рік 2023 - корисні поради

Символ 2023 року - чорний водяний кролик, якого сміливо можна назвати вегетаріанцем, оскільки головна його їжа - свіжа зелень, овочі, фрукти та злаки. Тому на новорічному столі мають бути страви виключно легкі і краще не готувати свинину, яловичину, але можна птаха, рибу та морепродукти, передають Патріоти України.

Варто відмовитись від усіх тяжких м'ясних страв, це – котлети, відбивні, м'ясні салати, якщо вони не з філе. Можна приготувати ті ж самі котлети, але з бобових або овочів, наприклад, з моркви. Найкраще не пригощати гостей кров'яною ковбасою, а також усім, де в рецептурі є субпродукти цього виду тварин.

Категорично заборонено готувати будь-які страви із кролика та яєць. Ці два продукти, наприклад, в салатах можна замінити рибою або нежирним м'ясом.

При цьому на новорічний стіл можна готувати страви:

  • з курки, качки, гусака, індички, перепела
  • рибу – тунець, форель, лосось, осетр, камбала, сом, скумбрія, оселедець
  • морепродукти – устриці, кальмари, восьминоги, креветки
  • свіжі та варені овочі та зелень

Діти точно оцінять! Шоколадні млинці, що вийдуть із першого разу

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:12

Тонесенькі шоколадні млинці ніколи не прилипнуть до сковорідки і не будуть рватися під час приготування, якщо додати два важливі інгредієнти. Які саме - читайте далі. Для приготування млинців візьміть 2 яйця, додайте 2 ст.л. какао та 1 ст.л. цукру. До ...

Це варто знати! Як отримати вітамін D, якщо немає сонячного світла

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:32

Важливість вітаміну D для підтримки оптимального стану здоров'я не можна недооцінювати. Зазвичай наш організм синтезує його під впливом ультрафіолетових променів групи В (УФ-В) сонячного світла. News Bytes розповів про декілька продуктів харчування, як...