Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України.

Кулінарка поділилася в Instagram корисними порадами, в якому посуді категорично не можна готувати шашлик.

Кулінари радять не використовувати алюмінієвий посуд для маринування м'яса, інакше продукт окислюватиметься, а наслідки можуть бути досить негативними – аж до отруєння.

Шашлик найкраще маринувати у глиняному, скляному, дерев'яному чи емальовану посуді.

Маринувати м'ясо можна і за кімнатної температури. Але якщо воно має пробути в маринаді більше двох годин, краще прибрати його в холодильник!

Половина людей зберігає яйця неправильно - перевірте себе

четвер, 10 липень 2025, 23:10

Яйця - універсальний продукт: смажені, варені, пашот чи скрембл - з них легко приготувати смачний сніданок або обід. Але неправильне зберігання може призвести до зіпсування продукту і навіть харчового отруєння, передають Патріоти України. Згідно з нови...

Три породи собак, які не гірші за лабрадора для сімей з дітьми - поради від досвідченого кінолога

четвер, 10 липень 2025, 17:10

Лабрадори та золотисті ретривери — класика сімейних собак. Але якщо ви хочете щось оригінальніше, відомий кінолог Вілл Атертон радить три породи, які не менш лагідні, слухняні й сімейні, але при цьому значно рідше зустрічаються на вулицях передають Пат...