Практично усі стикалися з проблемою, як очистити внутрішнє скло духовки. Адже під час приготування їжі на нього часто летять краплинки жиру та інших забруднень. Як результат – скло покривається шаром досить стійкого нальоту. І після цього очистити нагар в духовці не так уже й легко, особливо якщо він там формувався упродовж довгого періоду часу, передають Патріоти України.
Якщо всередині нагар та інші забруднення ще не такі помітні, то внутрішня сторона дверцят "видає" стан усієї духовки, адже через скло добре видно усі плями. Є декілька ефективних способів, як відмити дверці духовки від жиру і не "вбити" на це купу часу.
Потрібно змішати соду зі свіжим соком лимона і додати у суміш трохи води. Утворений розчин нанести на губку і рівномірно розподілити по внутрішній частині скла в духовці. Дати забрудненням трішки часу, щоб вони відкиснули, а потім добре потерти губкою і змити водою. Замість соку лимона можна використати лимонну кислоту.
Протерти поверхню ганчіркою, щоб прибрати забруднення, які ще не встигли засохнути. Далі нанести оцет рівномірно на всю поверхню скла і залишити на дві-три години. Коли цей час мине, потерти поверхню спочатку щіткою, а потім губкою, і змити водою.
Щоб помити скло в духовці, можна приготувати пасту з гірчиці. Для цього змішуємо невелику кількість соди та гірчичного порошку, додаємо трішки води, щоб консистенція була, як у помірно густої сметани. Далі потрібно нанести кашку на забруднену поверхню і залишити на годину. Після цього добре потерти і змити водою.
За допомогою такого мила можна приготувати засіб, який дуже добре допоможе очистити скло в духовці всередині. Таким способом можна позбутися навіть тих забруднень, які досить сильно в’їлися.
Потрібно натерти господарське мило на тертці, 20 г цієї стружки кинути у невелику ємність. Додати по одній столовій ложці солі, оцту і води. Добре перемішати і нанести суміш рівномірно на всю поверхню скла в духовці. Залишити на 20 хвилин, а потім ретельно потерти губкою і змити.
Мало хто знає, що очистити скло в духовці можна за допомогою розпушувача для тіста. Спочатку потрібно зволожити поверхню вологою губкою, а потім посипати розпушувачем і залишити на 15-10 хвилин. Після цього змити.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...