Щоб "обличчя кухні" сяяло чистотою: ТОП-5 простих способів, як відмити скло в духовці

Практично усі стикалися з проблемою, як очистити внутрішнє скло духовки. Адже під час приготування їжі на нього часто летять краплинки жиру та інших забруднень. Як результат – скло покривається шаром досить стійкого нальоту. І після цього очистити нагар в духовці не так уже й легко, особливо якщо він там формувався упродовж довгого періоду часу, передають Патріоти України.

Якщо всередині нагар та інші забруднення ще не такі помітні, то внутрішня сторона дверцят "видає" стан усієї духовки, адже через скло добре видно усі плями. Є декілька ефективних способів, як відмити дверці духовки від жиру і не "вбити" на це купу часу.

1. Сода з лимонним соком

Потрібно змішати соду зі свіжим соком лимона і додати у суміш трохи води. Утворений розчин нанести на губку і рівномірно розподілити по внутрішній частині скла в духовці. Дати забрудненням трішки часу, щоб вони відкиснули, а потім добре потерти губкою і змити водою. Замість соку лимона можна використати лимонну кислоту.

2. Оцет

Протерти поверхню ганчіркою, щоб прибрати забруднення, які ще не встигли засохнути. Далі нанести оцет рівномірно на всю поверхню скла і залишити на дві-три години. Коли цей час мине, потерти поверхню спочатку щіткою, а потім губкою, і змити водою.

3. Гірчична кашка

Щоб помити скло в духовці, можна приготувати пасту з гірчиці. Для цього змішуємо невелику кількість соди та гірчичного порошку, додаємо трішки води, щоб консистенція була, як у помірно густої сметани. Далі потрібно нанести кашку на забруднену поверхню і залишити на годину. Після цього добре потерти і змити водою.

4. Господарське мило

За допомогою такого мила можна приготувати засіб, який дуже добре допоможе очистити скло в духовці всередині. Таким способом можна позбутися навіть тих забруднень, які досить сильно в’їлися.

Потрібно натерти господарське мило на тертці, 20 г цієї стружки кинути у невелику ємність. Додати по одній столовій ложці солі, оцту і води. Добре перемішати і нанести суміш рівномірно на всю поверхню скла в духовці. Залишити на 20 хвилин, а потім ретельно потерти губкою і змити.

5. Розпушувач для тіста

Мало хто знає, що очистити скло в духовці можна за допомогою розпушувача для тіста. Спочатку потрібно зволожити поверхню вологою губкою, а потім посипати розпушувачем і залишити на 15-10 хвилин. Після цього змити.

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...