Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея.

Рекс Ісап, генеральний директор компанії Happy Beds, не радить пити каву в першу годину після пробудження і пропонує почекати з першим ковтком рівно до 8:33 ранку. (Для визначення ідеального часу для першої чашки кави він взяв за основу населення Великої Британії, де середньостатистична людина прокидається о 7:33.)

"Коли мова заходить про ідеальний час для першої кави, ми зазвичай тягнемося до чайника одразу після пробудження. Однак в ідеалі потрібно почекати годину після пробудження, щоб по-справжньому відчути користь", - зазначив Ісап.

За його словами, вся справа в гормонах, які виробляє наше тіло.

"Коли ми прокидаємося, рівень кортизолу перебуває на піку. Кортизол, який часто асоціюється зі стресом, підвищує рівень пильності. Тому вживання кофеїну в той час, коли рівень кортизолу вже високий, може спрацювати проти цього або навіть допомогти виробити толерантність до кофеїну", - пояснив експерт.

Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

середа, 1 травень 2024, 18:15

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати, передають Патріоти України. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки...

Швидкий салат з картоплі та грибів для несподіваних гостей

середа, 1 травень 2024, 17:05

Коли на порозі з’являються несподівані гості, потрібно терміново щось придумати на стіл. Найпростіше приготувати смачний салат із доступних продуктів. Це буде смачно та гості будуть нагодовані, передають Патріоти України. З продуктів вам знадобляться ...