Щоб подолати дефіцит вітамінів, накопичений за зиму: Які овочі та зелень рекомендується їсти у квітні

У квітні свій організм потрібно максимально насичувати вітамінами. Найпростіше цього досягти за допомогою овочів та зелені.

Редиска

У складі редиски міститься чимало "сюрпризів" у вигляді вітамінів та мінералів. Це один з найважливіших сезонних овочів. Багатий на вітаміни групи B, РР, С, а також на залізо, фосфор, калій, кальцій. У редисці є і клітковина, білок і ефірні олії - вони допомагають процесу схуднення. Тому вживання свіжої редиски є відмінним засобом для швидкого зміцнення імунної системи та відновлення організму. Можна не побоюватися набрати вагу: це дуже низькокалорійний продукт.

Шпинат

Чим темніша зелень, тим вона корисніша. Експерти рекомендують вживати шпинат 2-3 рази на тиждень. Бажано не піддавати листовий овоч термічній обробці. Якщо ж у свіжому вигляді ви не бажаєте вживати продукт, то хоча б не варто готувати його довго.

Якщо немає шпинату, з'їдайте щодня щось темно-зелене: броколі, капусту кейл, руколу, петрушку, мангольд.

Вся листова зелень позитивно впливає на склад крові та кількість кисню, що надходить до тканин. Вітамін К у її складі запобігає серцево-судинним захворюванням, ламкості кісток і крихкості судин. А ще зелень має високий вміст кальцію.

Це допоможе за короткий термін відновити сили.

Цибуля

Цей овоч є актуальним у будь-яку пору року за рахунок свого унікального складу. У квітні можна їсти будь-які види цибулі: вони однаково корисні для організму. Тому активніше включайте цибулю у свій раціон.

Молодий часник

З березня по червень молодий часник можна знайти на ринку. Його смак свіжий, яскравий, з легкими трав'яними нотками.

Молодий часник можна їсти сирим у салатах, тушкувати, обсмажувати з яйцями чи додавати в суп.

Молодий часник поєднує у собі всі переваги, властиві зелені. До того ж він містить аліцин - природний антибіотик, марганець, що допомагає регулювати рівень холестерину, і трохи заліза.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...