Щоб запах не збивав із ніг: Просто насипте в кухонну раковину ці підручні засоби

Чому може бути запах із раковини на кухні - небажані аромати з’являються звідти з кількох причин. Це може бути як засмічення в сифоні, так і нерегулярне використання мийки, деформація гофри, або якщо сусіди встановили заглушки та раковина "булькає", передають Патріоти України.

Прибирання в кухні зазвичай не є улюбленою справою, особливо коли потрібно відмити ручки на газовій плиті, а ще коли в повітрі витає неприємний запах…

У такому разі портал news24.in.ua рекомендує спостерігати за роботою мийки, щоб знайти корінь проблеми. Можливо, у вас забився сифон і після його очищення все прийде до ладу.

Як позбутися запаху в кухонній мийці

Якщо сифон промитий, пошкоджень на гофрі немає, а мийка все одно виділяє неприємний запах, рекомендується спробувати такі "бабусині" способи:

  • Насипте в злив лимонну кислоту (1 пакет) і залийте гарячою водою (1/2 склянки). Зачекайте 15-20 хвилин та промийте впродовж 3-5 хвилин проточною водою кімнатної температури.
  • Засипте в отвір харчову соду (дві столові ложки) та залийте білий оцет (1 склянка). Закоркуйте злив губкою або ганчіркою і зачекайте 10 хвилин, потім промийте гарячою водою.
  • Змішайте у співвідношенні 1:1 соду та кам’яну сіль, висипте в злив. Через 30 хвилин залийте склянкою окропу.
  • У злив насипте сіль (1 склянку) і залийте окропом (1,5 склянки). Через три години промийте гарячою водою протягом 5 хвилин.

Крім підручних засобів, ви можете прибрати неприємний запах із кухонної раковини за допомогою призначених для цього хімічних засобів. Вони також усувають засмічення, яке найчастіше є причиною цієї проблеми.

Секрет шеф-кухарів: Коли додавати сіль у фарш, щоб котлети не розвалювалися

середа, 5 листопад 2025, 13:10

При приготуванні котлет важливо знати одну кулінарну «таємницю»: коли додавати сіль у фарш, щоб він не розвалювався і був соковитим, передають Патріоти України.

Цитрусові під забороною: ТОП-4 категорії людей, яким не можна мандарини

середа, 5 листопад 2025, 12:44

Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.