Щоб запах не збивав із ніг: Просто насипте в кухонну раковину ці підручні засоби

Чому може бути запах із раковини на кухні - небажані аромати з’являються звідти з кількох причин. Це може бути як засмічення в сифоні, так і нерегулярне використання мийки, деформація гофри, або якщо сусіди встановили заглушки та раковина "булькає", передають Патріоти України.

Прибирання в кухні зазвичай не є улюбленою справою, особливо коли потрібно відмити ручки на газовій плиті, а ще коли в повітрі витає неприємний запах…

У такому разі портал news24.in.ua рекомендує спостерігати за роботою мийки, щоб знайти корінь проблеми. Можливо, у вас забився сифон і після його очищення все прийде до ладу.

Як позбутися запаху в кухонній мийці

Якщо сифон промитий, пошкоджень на гофрі немає, а мийка все одно виділяє неприємний запах, рекомендується спробувати такі "бабусині" способи:

  • Насипте в злив лимонну кислоту (1 пакет) і залийте гарячою водою (1/2 склянки). Зачекайте 15-20 хвилин та промийте впродовж 3-5 хвилин проточною водою кімнатної температури.
  • Засипте в отвір харчову соду (дві столові ложки) та залийте білий оцет (1 склянка). Закоркуйте злив губкою або ганчіркою і зачекайте 10 хвилин, потім промийте гарячою водою.
  • Змішайте у співвідношенні 1:1 соду та кам’яну сіль, висипте в злив. Через 30 хвилин залийте склянкою окропу.
  • У злив насипте сіль (1 склянку) і залийте окропом (1,5 склянки). Через три години промийте гарячою водою протягом 5 хвилин.

Крім підручних засобів, ви можете прибрати неприємний запах із кухонної раковини за допомогою призначених для цього хімічних засобів. Вони також усувають засмічення, яке найчастіше є причиною цієї проблеми.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...