Шеф-кухар розповів секрет приготування ідеальної картоплі у мундирі у мікрохвильовці

Картопля в мундирі - це дуже проста страва, яку готують у кожній сім'ї. Домашній шеф-кухар Джош Елкін розповів, як досягти ідеальної текстури, передають Патріоти України.

У своєму відео у TikTok він показав свій зручний прийом для швидкого приготування. Для початку потрібно вимити картоплю й проткнути її виделкою по п'ять разів з обох боків.

За словами Елкіна, це має забезпечити рівномірне приготування та сприятиме виходу пари під час нагрівання. Далі сиру картоплю потрібно розігріти в мікрохвильовці на повній потужності протягом п’яти хвилин. Після цього її потрібно дістати й розрізати навпіл.

Оголену білу серцевину слід порізати діагональними лініями в протилежних напрямках, щоб створити невеликі ромбоподібні ділянки. Важливо не розрізати картоплю наскрізь - нижній шар має залишитись цілим. Далі повертаємо коренеплоди ще на 5 хвилин у мікрохвильову піч. На готові половинки картоплі треба покласти тонкі скибочки вершкового масла і почекати, щоб вони розтанули.

Цей простий рецепт став хітом серед користувачів соцмережі. Ті, хто готував картоплю таким чином, були у захваті. "Я щойно зробив це, і воно чудове на смак! Туди ж кладу сметану і гострий чеддер", - написав один з коментаторів.

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...

Це може жахнути! Що буде, якщо часто їсти ковбасу - наслідки, про які варто знати

середа, 29 жовтень 2025, 7:14

Багато хто не уявляє сніданок без ковбаси чи сосисок. Це швидко, зручно і смачно. Але лікарі попереджають: регулярне вживання ковбасних виробів може серйозно зашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Надлишок солі та консервантів. У більшості ко...