Шеф-кухарі розкрили секрети збереження соковитості курячого філе

Працювати з курячим філе буває досить складно. Причина полягає в специфіці цієї частини курки. Філе дієтичне та сухе, в ньому немає жирового прошарку. Але з ним можна попрацювати, щоб після приготування воно не стало надто сухим.

Подробиці

Традиційно для маринування можна використовувати цитрусовий сік або соєвий соус. Вони добре виконують поставлене завдання, яке полягає в пом’якшенні волокон. А разом з тим й соковитість буде кращою.

Відбивайте правильно куряче філе. Спочатку його треба обернути в харчову плівку. Потім обережно відбийте, рівномірно.

Найкраще зберігає соковитість панірування. Воно виконує захисну функцію. Не дає м’ясному соку витікати. І мова йде не просте панірування в борошні та сухарях, яйці. Філе потребує кляру. Воно запечатує соки, тож вони залишаються всередині.

Смачного!

"Правило 20-20-20": Вправа від окуліста, яка зніме втому очей за 20 секунд, при роботі за ноутбуком

неділя, 7 вересень 2025, 12:10

Сучасне життя неможливо уявити без екранів: робота за комп’ютером, смартфони, планшети. Проте годинами дивитися в монітор небезпечно - з’являється сухість, втома й навіть погіршення зору, передають Патріоти України. Оптометрист Брайс Аппельбаум поділив...

Забудьте про дієти: ТОП-5 простих способів "розігнати" метаболізм

неділя, 7 вересень 2025, 11:08

У багатьох списках новорічних чи сезонних обіцянок "схуднути" стоїть на першому місці. Але, як наголошують дієтологи, сама втрата ваги не є гарантією здоров’я. Куди важливіше - підтримувати міцне метаболічне здоров’я, яке визначає, наскільки ефективно ...