Шість дієвих способів позбавити город нашестя слимаків

Слимаки наводять жах на городників, бо поїдають листя та плоди рослин. Їх буває непросто позбутись з грядки. Існують різні способи боротьби зі слимаками. Ознакою того, що на ваших рослинах був слимак є слиз, який він залишає за собою. Це неприємне явище, з яким потрібно щось робити, аби був урожай. Отже, як боротися зі слимаками на городі.

Боротьба зі слимаками на городі

  • Для того, щоб позбутись слимаків спробуймо зробити пастки з рідин, які люблять ці шкідники. Можна взяти пиво, компот або медовий розчин. Напої треба розлити у миски та поставити на городі. На інший день ви побачите у ній повно равликів.
  • Слимаки не в захваті від пряних трав. Тому по всій грядці можна посадити часник, м'яту, розмарин, базилік. Їм не подобаються такі аромати, тож вони не будуть атакувати ваш город. А зелень знадобиться на кухні.

Розмарин / Фото Floristics.info

  • Нашатирний спирт – ще один дієвий засіб у боротьбі зі слимаками. Потрібно взяти 150-200 мілілітрів 10% розчину та 10 літрів води. Він одразу вбиває слимака, коли він приходить, але використовувати спирт треба одразу після приготування, бо він вивітрює.
  • У цій справі допоможе яєчна шкаралупа. Потрібно її подрібнити та посипати навколо рослин, які ви хочете захистити від слимаків. Зробіть шар шкаралупи шириною 2-3 сантиметри біля кожної з них. Слимаки не зможуть по ній повзти.
  • Шкідникам не сподобається такий засіб, як гірчичний порошок. Треба розбавити 50 грамів речовини у 300 мілілітрах води. Після того, як розчин настоїться, додаємо ще 700 мілілітрів води. Можемо стати до діла.
  • Можна й взагалі позбирати равликів вручну. Найкраще це робити після того. як випав дощ або вночі чи вранці, коли стоїть роса. У цей час їх найбільше. Щоб було легше зібрати слимаків можна розкласти по городу ганчірки чи фанери.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...