Шість простих секретів: Як приготувати розчинну каву, щоб вийшла не менш смачною, ніж заварна

Розчинна кава не може похвалитися таким же багатим на різноманітні відтінки смаком, як кава в зернах. Але зранку часто немає часу сповна насолодитися улюбленим напоєм. І багато хто задумується, як приготувати розчинну каву, щоб отримати від неї задоволення? Патріоти України пропонують вашій увазі 6 кроків, які допоможуть будь-яку розчинну каву зробити смачною.

Як готувати розчинну каву: додайте холодної води

Якщо ваша ранкова розчинна кава часто має неприємний кислий присмак, рекомендовано спочатку розчинити її в невеликій кількості холодної кип’яченої води. Тільки після цього додавайте гарячу рідину.

Як приготувати каву розчинну: підбирайте “правильну” температуру

Чи знаєте ви, що кип’яток може повністю “вбити” весь натуральний смак цього напою? “Правильною” температурою для розчинної кави рахується 87-93 градуса за Цельсієм. Тому після того, як закип’ятили воду для ранкового напою, обов’язково зачекайте кілька хвилин.

Ідеальні пропорції

Найважче, якщо ви не знаєте, як правильно готувати розчинну каву, — це підібрати пропорції самої кави і води. В основному все залежить від бренду, який ви обрали. І виробник часто на етикетці пише, скільки чайних ложок потрібно додати на одну чашку напою. Але, щоб добитися ідеального смаку, потрібно експериментувати і звертати увагу лише на свої уподобання.

Не забудьте про молоко

Саме молоко допомагає знизити кислотність розчинної кави і значно покращити її смак. Тому краще додавати його, якщо ви не хочете отримати надто міцний напій. А якщо вас цікавить питання, чи можна пити розчинну каву кожного дня, то відповідь: так, лише додавайте до неї молоко! Взагалі якісна розчинна кава, якщо її вживати в невеликій кількості, допомагає запобігти багатьом хворобам. В тому числі Альцгеймеру і інсульту.

Як приготувати розчинну каву з пінкою: корисна хитрість

Багато хто вважає, що розчинна кава і пінка — несумісні речі. Але тут все діло в техніці приготування. Для цього кавову масу потрібно підготувати зарання. Взяти каву, цукор і корицю за смаком. Додати до суміші чайну ложку холодної води і перетерти, щоб не було грудочок. Потім залити кип’ятком. Тепер ви знаєте, як приготувати лате з розчинної кави, і можете здивувати своєю майстерністю друзів.

Вибирайте лише якісну розчинну каву

Часто при покупці цього товару в магазині ми поспішаємо і хапаємо перший-ліпший варіант. Але, якщо ви хочете отримати дійсно смачний напій, так робити не варто. Сюди ж можна віднести питання, чи можна пити прострочену розчинну каву. Відповідь: ні. Адже тоді втрачаються не лише смак та аромат напою, але і його корисні властивості.

Джерело: ТСН.ua

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...