Від хліба відмовлятись не варто? Названо шкідливі звички, які заважають легко худнути

Час від часу багато людей цілком природно хочуть скинути зайві кілограми, зокрема втратити жир на животі, але і не набрати знову кілограми. Деякі люди можуть кардинально змінити спосіб життя заради досягнення омріяної мети, проте більшість вважає величезні цілі непосильними, передають Патріоти України.

У свою чергу дієтологи пропонують підхід дитячими кроками, наприклад обрати одну річ, яка є найпріоритетнішою з точки зору звички, яку ви хочете змінити. Це може бути відмова від вживання білого хлібу і перехід на 100-відсотковий цільнозерновий, або зовсім відмовитися від нього, йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Розпізнайте причини вашої шкідливої звички

Як підкреслюється, існує кореляція між надлишком алкоголю та жиром на животі. Також існує зв’язок із підвищенням (гормону стресу) кортизолу та жиром на животі. А ще є брак сну, який, по суті, перевертає руйнують наші два основні травні гормони, які відповідають за те, коли нам їсти, а коли припинити їсти. Уточняється, що спочатку визнавши, як змінилися ваші звички за останні місяці, ви можете почати усувати ці тригери збільшення ваги.

Не дотримуватися певної дієти

У світі існують тисячі різноманітних дієт, проте вони створили справжню плутанину. Але дієтологи звертають увагу на те, що якщо подивіться на будь-яке місце в усьому світі, де люди живуть довго і не страждають ожирінням, то вони не читають книг про дієти, вони їдять просту, цільну їжу. Одне з цікавих визначень говорить - "не їжте нічого, що не піддається гниттю". Тому варто замислитися над тим, аби 80-90 відсотків вашого раціону складалися зі справжніх цілісних продуктів, а не оброблених.

Спробуйте періодичне голодування

Окремі фахівці кажуть, що протягом перших чотирьох-п'яти тижнів нічого не змінюють в їжі пацієнтів, а просто змінюють частоту їхнього прийому їжі. Отже, ось тут і виникає періодичне голодування. Одне з популярних періодичних голодувань - 16/8, передбачає прийом їжі лише протягом 8-годинного вікна, скажімо, між полуднем і 20:00, і голодування протягом решти 16 годин. "Періодичне голодування корисне, тому що ваше тіло не обов’язково споживає вуглеводи, а споживає та зменшує жир", — кажуть дієтологи.

Уникайте дуже смачної їжі

Ще один цікавий і ефективний спосіб схуднути та зменшити абдомінальний жир — виключити зі свого раціону те, що дослідники називають "дуже смачною їжею. Адже зазвичай ці продукти поєднують два елементи, як-от жир і цукор або натрій і вуглеводи. Тому цю їжу дуже важко перестати їсти. Отже, виключіть ті продукти, які надто легко переїсти.

Зменшіть порожні калорії

Нерідко людям не вдається схуднути, тому що вони ставлять перед собою нереальні цілі, яких неможливо досягти. Тож виберіть меншу мету, яка може мати величезний вплив, як-от зменшення цукру, - радять дієтологи. Почніть із солодких напоїв і газованих напоїв, адже відмова від банки коли (це 140 калорій) може допомогти вам скинути зайві кілограми.

Випийте додаткову чашку (чорної) кави

За результатами дослідження в Journal of Nutrition, виявлено значний зв’язок між більшим споживанням кави та меншим ожирінням або відсотком жиру в організмі. Дослідники встановили, що жінки (але не чоловіки), які випивали дві-три чашки кави на день, мали менше загального жиру та жиру на тулубі, ніж жінки, які не вживали кави. Вчені припускають, що тут діє багато факторів, включаючи антиоксиданти в каві та інші компоненти, такі як кофеїн. Проте не варто чекати втрати ваги, якщо ви п’єте каву у формі величезного солодкого кавового напою. Адже у деяких ароматизованих кавових напоях може бути 74 грами цукру.

Зараз здається дикістю! У СРСР жінки масово висвітлювали волосся небезпечним засобом, через який можна облисіти

понеділок, 22 липень 2024, 9:20

Радянські жінки не могли дозволити собі якісний догляд за шкірою та волоссям. Повсюди був жахливий дефіцит, а деякі товари можна було дістати лише "по блату", через знайомих чи перекупників, передають Патріоти України. Бажання мати гарний вигляд примат...

Усі будуть у захваті! Багатошаровий вершковий десерт за 10 хвилин

понеділок, 22 липень 2024, 9:14

Забудьте ті рецепти, в яких треба довго і нудно щось випікати, міксувати, охолоджувати по кілька годин. Смачний десерт може бути простим та доступним. Та й особливих кондитерських навичок можна не мати, щоб його приготувати, передають Патріоти України....