
Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України.
Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріскалася. Досвідчені кулінари знають: шкірка трісне, якщо поміщати бульби в окріп або варити картоплю довше, ніж потрібно, або варити на сильному вогні, коли вода вирує, пише znaj.ua.
Щоб картопля «в мундирах» виходила цілою й красивою:
- потрібно вибирати бульби одного сорту та бажано одного розміру,
- бульби добре вимити, скласти у каструлю й залити холодною водою,
- води має бути на 2 пальці вище за висоту бульб,
- на початку варіння додати сіль із розрахунку 1 столова ложка на 1 літр води,
- можна додати олію — вона запобігає розтріскуванню шкірки, а сама картопля виходить смачнішою та ароматнішою,
- після закипання картоплю варити 15 хвилин на середньому вогні.
Насіння чорного кмину має властивості, корисні для боротьби з ожирінням. Екстракт насіння значно зменшує накопичення ліпідів у клітинній моделі, не виявляючи токсичності, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане у Food Science & Nutrition ...
Чай - улюблений напій багатьох, який зігріває вранці, освіжає влітку та постачає антиоксиданти й мінерали. Але не всі чаї корисні: деякі можуть сприяти набору ваги та провокувати захворювання, передають Патріоти України. Людям із гастроезофагеальним ре...