Шкодить не лише фігурі: Чим небезпечний нічний перекус

Вчені з Каліфорнійського університету провели дослідження впливу режиму харчування на пам'ять. Виявляється, нічний перекус значно погіршує когнітивні здібності мозку, передають Патріоти України.

У ході дослідження вчені провели кілька практичних експериментів на мишах. Для цього була обрана спеціальна порода гризунів, яка спала вдень, а не спала вночі. Піддослідних поділили на дві групи. Перша вела звичний спосіб життя, а другу годували тільки вдень. У результаті миші стали прокидатися з ранку і бути більш активними в світлий час доби. При цьому спали всі гризуни однакову кількість часу.

Через деякий час вчені провели експеримент. Спочатку до гризунів клали два предмета, які вони запам'ятовували. Через час процес повторювався, але з невеликою зміною. Один з предметів замінювали на сторонній. У ході спостереження вчені помітили, що миші, які ведуть нормальний спосіб життя, майже відразу згадували старий предмет і починали вивчати новий. Однак у випробуваної групи такої поведінки не зафіксовано. Виявилося, що нічні перекуси значно погіршили їх пам'ять.

Звичайно, рано говорити про негативну дію нічного перекусу на мозок людини. Все ж результати дослідження змушують задуматися, оскільки подібний раціон дійсно впливає на організм і метаболізм, що вже доведено. Саме тому логічно зробити висновок: подібний ефект може проявлятися і у людей.

Ви будете здивовані! Названо вуглевод, який найкраще сприяє зниженню тиску

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:45

Вуглеводи є не ворогом, а важливою частиною здорового харчування. Вони є основним джерелом енергії для організму та забезпечують багато корисних поживних речовин, передають Патріоти України. Якщо у вас високий кров’яний тиск, може виникнути спокуса різ...

Секрет досвідчених господинь! Для чого додають вершкове масло у фарш для котлет

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:09

Господині часто змінюють рецепти під свої смаки та уподобання, передають Патріоти України. Це надає стравам нового «звучання» та допомагає вдосконалити смак. Традиційна рецептура в доповненні з експериментами — основа вдалих кулінарних рішень. Про одне...