"Шоколадний вулкан": Неймовірно смачний вишуканий десерт в мікрохвильовці за 5 хвилин

Насправді все дійсно просто - змішайте всі інгредієнти (вони, впевнені, є в кожному будинку) в будь-якій формі, що підходить для мікрохвильовки, тисніть "Старт" - і десерт за 5 хвилин до чаю готовийф передають Патріоти України.

Потім просто полийте зверху розтопленим шоколадом і ірландським вершковим лікером, який власне і додасть вишуканості, зробивши Брауні вершковим, соковитим і насиченим.

Інгредієнт:

Лава:

  • Лікер Baileys — 40 мл
  • Шоколад — за смаком

Вулкан:

  • Борошно — 5 ст. ложок
  • Цукор — 5 ст. ложок
  • Какао — 5 ст. ложок
  • Сіль — щіпка
  • Вода — 3 ст. ложки
  • Рослинна олія — 3 ст. ложки

Коротка технологія приготування:

Вулкан:

  1. Знаходимо невелику ємність, яка в перевернутому вигляді максимально нагадує форму вулкана. Якщо хочете ресторанно рівний десерт — використовуйте силіконову форму для великих мафінів, а для реалістичного вулкана підійде будь-яка чашка або невелика миска.
  2. У формі змішуємо всі сухі інгредієнти до однорідності.
  3. Додаємо воду і рослинну олію, знову змішуємо до однорідності.
  4. Відправляємо в мікрохвильовку на 2 хвилини (потужність 700W).
  5. Даємо охолонути, потім обережно дістаємо з форми і розміщуємо на тарілці низом вгору. Якщо готували в чашці — діставайте Брауні за допомогою ложки (можна не особливо обережно) і руками формуйте вулкан на тарілці.
  6. Формуємо жерло, зробивши поглиблення зверху.

Лава:

  1. При подачі поливаємо розтопленим шоколадом, а потім лікером Baileys.

Насолоджуємося смачним десертом. Якщо вистачило сил поділитися — збираємо компліменти.

Відеорецепт:

Буде дуже смачно! Як правильно запекти картоплю - професійні поради шеф-кухарів

середа, 24 квітень 2024, 6:12

Запечена картопля - фаворит меню. Вона доповнює будь-яку трапезу. При запіканні коренеплід зберігає практично всі свої цінні властивості. Тому ароматну та смачну страву можна вважати елементом правильного харчування, передають Патріоти України. На пер...

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...