Проста страва для щоденного меню. Приготувати її зможе навіть
недосвідчений кулінар. Стегенця виходять ароматні і соковиті. А картопля
виступає для них прекрасним гарніром, передають Патріоти України.
Необхідні продукти:
4 курячих стегна
1 кілограмів картоплі
1 цибулина
4 зубчики часнику
1 столова ложка аджики
сіль, перець за смаком
рослинна олія
Починаємо приготування:
У чашку кладемо сіль, рослинну олію (2 ст.л.), аджику, часник (пропущений через прес), чорний перець і все добре перемішуємо.
Курячі стегенця ретельно обмазуємо приготованим маринадом. Накриваємо їх пакетом і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками.
Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Додаємо до м'яса і добре перемішуємо. Потім стегна відкладаємо в сторону.
До картоплі додаємо цибулю і добре перемішуємо.
Форму для випічки добре змащуємо олією і кладемо в неї картоплю. Зверху розкладаємо курячі стегна.
Розміщуємо форму в рукав для запікання і щільно закриваємо.
Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 1 години.
Через
відведений час дістаємо страву з духовки, розрізаємо пакет і
відправляємо назад. Запікаємо ще 10-15 хвилин для отримання рум'яної
скоринки. А потім подаємо до столу.
Подайте до нього простий салат і смачна вечеря готова.
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...