Швидко і дуже смачно! Простий рецепт шарлотки з яблуками - легка у приготуванні домашня випічка

Приготуйте надзвичайно простий, але смачний пиріг з яблуками - шарлотку, для рідних та гостей. Ми впевнені, що вони будуть у захваті, які ви, передають Патріоти України.

Ніжне тісто з кисленькими нотками яблук, що ще треба для справжньої насолоди вдома? Ну хіба, що філіжанка ароматної кави або чаю.

Шарлотка вважається однією із найпопулярніших домашніх випічок на швидку руку, але не забувайте про те, що потрібно завжди дотримуватися правильних пропорцій, щоб не зіпсувати її.

Рецепт домашньої шарлотки

Як приготувати яблучну шарлотку

  1. Ретельно помийте яблука, видаліть плодоніжку та насіння. Наріжте яблука тоненькими скибочками.
  2. Для приготування тіста просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок, додайте розпушувач.
  3. У глибокій мисці збийте в пишну піну яйця з цукровою пудрою. Зменште швидкість міксера на 1 та невеликими порціями додавайте до яєчної маси борошно з розпушувачем.
  4. За консистенцією ваше тісто повинне нагадувати густу сметану та бути однорідним.
  5. Форму для випікання шарлотки змастіть вершковим маслом, на дно викладіть шматочки яблук та залийте тістом.
  6. Випікайте шарлотку у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
  7. Готову шарлотку вийміть з форми та перекладіть на решітку, щоб вона повністю охолола. Посипте готовий пиріг цукровою пудрою та подавайте до столу. Смачного!

Без тертя і мийки: Як за 5 хвилин очистити витяжку від багаторічного жиру

субота, 2 серпень 2025, 13:05

Фільтри витяжки накопичують жир під час готування - це їхня основна функція. Але з часом вони настільки закупорюються, що перестають ефективно працювати, передають Патріоти України. Фахівці радять чистити витяжні фільтри кожні 2–3 місяці, а якщо ви час...

Бережіться! Ці звичні речі у спальні можуть викликати рак і гормональні збої, - експерт із Гарварду

субота, 2 серпень 2025, 11:56

Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...