Пампушки на кефірі готуються дуже швидко і просто, на відміну від
дріжджових виробів нема потреби довго замішувати тісто. Після з'єднання
компонентів можна відразу ж смажити, передають Патріоти України.
Після смаження пампушки змішуються з
заправкою на основі часнику, масла і зелені. Такі ароматні і пряні
пампушки стануть кращим доповненням до будь-якого першого блюда на обід. Перевага випічки на кефірі — вона довгий час залишається м'якою, досить просто прикрити її рушником.
Необхідні інгредієнти:
Для тіста:
Кефір — 250 мл
Борошно-250-300 г
Сода — 1 ч. л.
Сіль — 0,5 ч. л.
Цукор — 1 ч. л.
Рослинна олія для смаження — 50 мл
Заправка:
Часник — 3 часточки
Кріп — 30 г
Рослинна олія — 3 ст. л.
Приготування:
Кефір
кімнатної температури влийте в глибоку ємність, всипте цукор, сіль і
соду. Соду не потрібно гасити оцтом, оскільки в рецепті присутнє кисле
середовище. Суміш ретельно перемішуйте протягом 2 хвилин, щоб розчинити
сипучі компоненти. За цей час сода увійде в контакт з кефіром, суміш
стане пишною.
Борошно перед використанням обов'язково просійте
через сито, це не лише позбавить його від сторонніх домішок, але і
наситить киснем, що зробить випічку більш м'якою. Просіяне борошно
невеликими порціями підсипайте в кефір, одночасно перемішуючи ложкою.
Коли
вся мука буде додана, тісто можна почати вимішувати руками. Ідеально
замішане тісто не повинно приставати до рук, при цьому залишатися дуже
м'яким і не забитим. Тісто прикрийте рушником, дайте йому постояти 30
хвилин.
Через деякий час робочу поверхню (дощечку, стіл)
присипте борошном. Тісто розділіть на 3 частини, щоб було зручніше його
розкочувати. Одну частину викладіть на дощечку, розкачайте у вигляді
пласта товщиною 1 см.
За допомогою склянки або формочок
видавіть на заготовки для пампушок. Розмір і форма заготовок можуть бути
будь-якими за бажанням. Таким чином витратьте все тісто.
На
плиту встановіть сковороду, змастіть її поверхню олією, розігрійте. У
гарячу олію покладіть заготовки, смажте їх на невеликому вогні до
придбання рум'яної поверхні на кожній стороні. Сковороду при цьому
прикрийте кришкою. Пампушки піднімуться і збільшаться в розмірі
приблизно у 2 рази. Невеликими порціями посмажте всі пампушки,
періодично додаючи олію.
Одночасно приготуйте часникову
заправку. Кріп обполосніть, дрібно наріжте, часник очистить, пропустіть
через прес. Компоненти з'єднайте в глибокій мисці, додайте олію і трохи
солі, добре перемішайте, дайте постояти кілька хвилин, щоб олія ввібрала
в себе смак і аромат часнику.
Готові пампушки після
смаження викладіть в глибоку ємність, додайте часникову заправку,
ретельно перемішайте, щоб олія обволокла кожну пампушку. Пампушки
готові! Подавайте їх до будь-якого першого блюда, буде дуже смачно.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...