Пампушки на кефірі готуються дуже швидко і просто, на відміну від
дріжджових виробів нема потреби довго замішувати тісто. Після з'єднання
компонентів можна відразу ж смажити, передають Патріоти України.
Після смаження пампушки змішуються з
заправкою на основі часнику, масла і зелені. Такі ароматні і пряні
пампушки стануть кращим доповненням до будь-якого першого блюда на обід. Перевага випічки на кефірі — вона довгий час залишається м'якою, досить просто прикрити її рушником.
Необхідні інгредієнти:
Для тіста:
Кефір — 250 мл
Борошно-250-300 г
Сода — 1 ч. л.
Сіль — 0,5 ч. л.
Цукор — 1 ч. л.
Рослинна олія для смаження — 50 мл
Заправка:
Часник — 3 часточки
Кріп — 30 г
Рослинна олія — 3 ст. л.
Приготування:
Кефір
кімнатної температури влийте в глибоку ємність, всипте цукор, сіль і
соду. Соду не потрібно гасити оцтом, оскільки в рецепті присутнє кисле
середовище. Суміш ретельно перемішуйте протягом 2 хвилин, щоб розчинити
сипучі компоненти. За цей час сода увійде в контакт з кефіром, суміш
стане пишною.
Борошно перед використанням обов'язково просійте
через сито, це не лише позбавить його від сторонніх домішок, але і
наситить киснем, що зробить випічку більш м'якою. Просіяне борошно
невеликими порціями підсипайте в кефір, одночасно перемішуючи ложкою.
Коли
вся мука буде додана, тісто можна почати вимішувати руками. Ідеально
замішане тісто не повинно приставати до рук, при цьому залишатися дуже
м'яким і не забитим. Тісто прикрийте рушником, дайте йому постояти 30
хвилин.
Через деякий час робочу поверхню (дощечку, стіл)
присипте борошном. Тісто розділіть на 3 частини, щоб було зручніше його
розкочувати. Одну частину викладіть на дощечку, розкачайте у вигляді
пласта товщиною 1 см.
За допомогою склянки або формочок
видавіть на заготовки для пампушок. Розмір і форма заготовок можуть бути
будь-якими за бажанням. Таким чином витратьте все тісто.
На
плиту встановіть сковороду, змастіть її поверхню олією, розігрійте. У
гарячу олію покладіть заготовки, смажте їх на невеликому вогні до
придбання рум'яної поверхні на кожній стороні. Сковороду при цьому
прикрийте кришкою. Пампушки піднімуться і збільшаться в розмірі
приблизно у 2 рази. Невеликими порціями посмажте всі пампушки,
періодично додаючи олію.
Одночасно приготуйте часникову
заправку. Кріп обполосніть, дрібно наріжте, часник очистить, пропустіть
через прес. Компоненти з'єднайте в глибокій мисці, додайте олію і трохи
солі, добре перемішайте, дайте постояти кілька хвилин, щоб олія ввібрала
в себе смак і аромат часнику.
Готові пампушки після
смаження викладіть в глибоку ємність, додайте часникову заправку,
ретельно перемішайте, щоб олія обволокла кожну пампушку. Пампушки
готові! Подавайте їх до будь-якого першого блюда, буде дуже смачно.
Кущі малини, як правило, дуже легко вирощувати в садах, але є одне завдання, яке потрібно виконати в травні, щоб отримати щедрий урожай. Садівники зазначають, що малину потрібно удобрювати відразу після того, як вона почне цвісти, адже у цей період в...
Банани часто вважаються одним із найкорисніших фруктів завдяки своїй поживній цінності та універсальності у щоденному раціоні. Їх зручно брати з собою, легко поєднувати з іншими продуктами й вони чудово смакують, передають Патріоти України. . Однак, на...