Швидко і дуже смачно! Тефтелі з рисом та підливою - покроковий рецепт

Тефтелі - це м'ясні кульки. Цю страву можна зустріти у кожному куточку земної кулі. ЇЇ приготування не займає багато часу, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Яловичий фарш – 500 г;
  • Цибуля – 1-2 шт;
  • Рис – 150 г;
  • Морква – 100 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Томатний соус – 4-5 ст.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.;
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль та перець - за смаком.

Приготування:

  1. Ретельно промийте рис і відваріть до повної готовності.
  2. Соус: в 300-400 мл води розведіть борошно, додайте томатний соус і розмішайте.
  3. На олії обсмажте дрібно нарізану цибулю, а потім додайте моркву.
  4. Влийте томатний соус.
  5. Після закипання соусу його потрібно посолити та поперчити.
  6. У глибоку ємність помістіть фарш до нього додайте яйце, рис, дрібно нарізану цибулю, поперчіть і посоліть. Інгредієнти слід замісити до однорідного стану.
  7. Вологими руками з фаршу сформуйте кульки, викладіть їх у форму для запікання.
  8. Тефтелі полийте томатним соусом і поставте в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів, на 40 хвилин

Дресирувальник собак розповів, на що варто звернути увагу, залишаючи улюбленця вдома одного

середа, 26 листопад 2025, 23:10

Залишати собаку вдома наодинці буває непросто - і для власника, і для тварини. Однак один досвідчений тренер собак поділився порадами, як зробити цей процес менш стресовим для вашого улюбленця, передають Патріоти України. Собаки — соціальні тварини, то...

Це може здивувати! Вчені зруйнували головний міф про здоровий сон

середа, 26 листопад 2025, 18:43

Скільки годин сну насправді потрібно дорослій людині – питання, навколо якого вже давно точаться дискусії. Хоча популярна норма "вісім годин" сприймається як незаперечний стандарт, сучасні науковці дедалі частіше ставлять її під сумнів, передають Патрі...