Заливний пиріг із картоплею на кефірі - це проста, але неймовірно смачна страва, яка ідеально пасує для затишної сімейної вечері, передають Патріоти України.
Завдяки поєднанню ніжної картоплі та ароматної заливки на кефірі, пиріг виходить соковитим і апетитним. Приготування не вимагає особливих кулінарних навичок і займе небагато часу, повідомляє 1000.menu.
Інгредієнти:
- картопля — 4-5 середніх бульб;
- цибуля — 1 велика головка;
- кефір — 250 мл;
- яйця — 2 штуки;
- борошно — 150 г;
- розпушувач — 1 чайна ложка;
- сіль, перець — за смаком;
- рослинна олія — для смаження;
- зелень (кріп, петрушка) — для додавання в начинку.
Приготування:
- Картоплю очистіть і наріжте тонкими слайсами або натріть на крупній тертці. Цибулю дрібно наріжте.
- На пательні розігрійте трохи олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте картоплю й обсмажуйте все разом близько 5 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком. Наприкінці додайте дрібно нарізану зелень.
- У глибокій мисці збийте яйця з кефіром. Поступово додавайте борошно з розпушувачем, продовжуючи збивати до отримання однорідного тіста. Посоліть за смаком.
- Розігрійте духовку до 180°C. У форму для запікання, змащену олією, викладіть шар картоплі з цибулею.
- Залийте картоплю підготовленою заливкою. Поставте форму в духовку і запікайте близько 40-45 хвилин, до золотистої скоринки.
- Готовий пиріг трохи остудіть, потім акуратно вийміть із форми і подавайте до столу.
Пробуйте, експериментуйте з начинками і насолоджуйтеся кожним шматочком!
Взимку волосся потребує особливого догляду. І на це є кілька причин. По-перше, ми носимо шапки. По-друге, на волосся впливає низька температура повітря. По-третє, загалом у холодну пору року наш організм отримує менше вітамінів. Як доглядати за волосся...
Міжнародна виставка споживчої електроніки (СES) у США традиційно задає тренди в побутовій техніці на весь рік, і в 2025-му вона піднесла багато сюрпризів. Сайт Tom's Guide у своїй статті оцінив найприкметніші тенденції у сфері телевізорів і передбачив,...