![](/images/2024/02/10184915_zalivnoipirogskartoshkoinakefire_1602826123_17_max_large.jpg)
Заливний пиріг із картоплею на кефірі - це проста, але неймовірно смачна страва, яка ідеально пасує для затишної сімейної вечері, передають Патріоти України.
Завдяки поєднанню ніжної картоплі та ароматної заливки на кефірі, пиріг виходить соковитим і апетитним. Приготування не вимагає особливих кулінарних навичок і займе небагато часу, повідомляє 1000.menu.
Інгредієнти:
- картопля — 4-5 середніх бульб;
- цибуля — 1 велика головка;
- кефір — 250 мл;
- яйця — 2 штуки;
- борошно — 150 г;
- розпушувач — 1 чайна ложка;
- сіль, перець — за смаком;
- рослинна олія — для смаження;
- зелень (кріп, петрушка) — для додавання в начинку.
Приготування:
- Картоплю очистіть і наріжте тонкими слайсами або натріть на крупній тертці. Цибулю дрібно наріжте.
- На пательні розігрійте трохи олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте картоплю й обсмажуйте все разом близько 5 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком. Наприкінці додайте дрібно нарізану зелень.
- У глибокій мисці збийте яйця з кефіром. Поступово додавайте борошно з розпушувачем, продовжуючи збивати до отримання однорідного тіста. Посоліть за смаком.
- Розігрійте духовку до 180°C. У форму для запікання, змащену олією, викладіть шар картоплі з цибулею.
- Залийте картоплю підготовленою заливкою. Поставте форму в духовку і запікайте близько 40-45 хвилин, до золотистої скоринки.
- Готовий пиріг трохи остудіть, потім акуратно вийміть із форми і подавайте до столу.
Пробуйте, експериментуйте з начинками і насолоджуйтеся кожним шматочком!
Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...
Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...