
Заливний пиріг із картоплею на кефірі - це проста, але неймовірно смачна страва, яка ідеально пасує для затишної сімейної вечері, передають Патріоти України.
Завдяки поєднанню ніжної картоплі та ароматної заливки на кефірі, пиріг виходить соковитим і апетитним. Приготування не вимагає особливих кулінарних навичок і займе небагато часу, повідомляє 1000.menu.
Інгредієнти:
- картопля — 4-5 середніх бульб;
- цибуля — 1 велика головка;
- кефір — 250 мл;
- яйця — 2 штуки;
- борошно — 150 г;
- розпушувач — 1 чайна ложка;
- сіль, перець — за смаком;
- рослинна олія — для смаження;
- зелень (кріп, петрушка) — для додавання в начинку.
Приготування:
- Картоплю очистіть і наріжте тонкими слайсами або натріть на крупній тертці. Цибулю дрібно наріжте.
- На пательні розігрійте трохи олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте картоплю й обсмажуйте все разом близько 5 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком. Наприкінці додайте дрібно нарізану зелень.
- У глибокій мисці збийте яйця з кефіром. Поступово додавайте борошно з розпушувачем, продовжуючи збивати до отримання однорідного тіста. Посоліть за смаком.
- Розігрійте духовку до 180°C. У форму для запікання, змащену олією, викладіть шар картоплі з цибулею.
- Залийте картоплю підготовленою заливкою. Поставте форму в духовку і запікайте близько 40-45 хвилин, до золотистої скоринки.
- Готовий пиріг трохи остудіть, потім акуратно вийміть із форми і подавайте до столу.
Пробуйте, експериментуйте з начинками і насолоджуйтеся кожним шматочком!
1. Якщо ви хочете приготувати по-справжньому апетитний салат, який не втратить свій смак та зовнішній вигляд після того, як 5 хвилин проведе на столі, зверніть увагу на ці дрібні нюанси, передають Патріоти України. Незважаючи на те, що багато недосвідч...
Експерти стверджують, що за це перейматися не варто. Навіть якщо ви залишили зарядку в розетці в режимі очікування (тобто, без підключеного до неї пристрою) вона споживає менше 0,5 Ватт електроенергії, передають Патріоти України. 2020 року журналіст ZD...