Швидко і смачно! Салат із копченою куркою та грушею

Для цього салату вам знадобиться копчена куряча грудка, хрустка соковита груша зимового сорту та будь-який твердий сир, який ви любите, передають Патріоти України.

Салат виходить дуже смачним, додаткової свіжості йому надає мікс салатного листя, а сухарики роблять текстуру більш виразною. Рецептом простого і швидкого в приготуванні салату поділився сайт "ЯБ Поїла".

Замість майонезу в цьому салаті використовується легка заправка із зерновою гірчицею і краплею меду, яка сплітає смаки всіх інгредієнтів у єдиний букет.

Інгредієнти на 2 порції

Основні:

  • мікс салатного листя — 50 г;
  • копчена куряча грудка — 150 г;
  • груша хрустка — 1 шт;
  • сир твердий — 50 г;
  • білий хліб — 2 скибочки;
  • прованські трави — 0,5 ч. л.;
  • олія рослинна — 1 ч. л.

Для заправки:

  • олія оливкова — 2 ст. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • гірчиця в зернах — 1 ст. л.;
  • сік лимонний — 1 ст. л.

Приготування

Крок 1: Наріжте батон дрібними кубиками, додайте рослинну олію та прованські трави. Викладіть хліб на деко і підсушіть його в духовці близько 5 хвилин за температури 180 градусів.

Крок 2: Для заправки з'єднайте в одній мисці оливкову олію, мед і гірчицю. Почніть активно збивати заправку виделкою або вінчиком. Як тільки маса почне світлішати, додайте сік лимона.

Крок 3: Наріжте копчену курячу грудку смужками.

Крок 4: Грушу наріжте тонкими скибочками.

Крок 5: Зробіть тонкі слайси сиру за допомогою овочечистки або сирного ножа.

Крок 6: Викладіть мікс салатного листя на плоску тарілку.

Крок 7: Додайте нарізане куряче м'ясо.

Крок 8: Зверху розкладіть слайси груші.

Крок 9: Полийте салат приготовленою заправкою.

Крок 10: Додайте зверху шматочки сиру.

Крок 11: Посипте сухариками та одразу подавайте до столу.

А ви це знали? Які овочі втрачають свою користь після приготування

середа, 23 квітень 2025, 12:27

Розповідаємо, які овочі після тривалого приготування втрачають практично всю свою користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Господиням на замітку! Як налити олію на сковороду, щоб вона не стріляла

середа, 23 квітень 2025, 11:07

«Стріляюча» рослинна олія помітно ускладнює приготування їжі. При смаженні на сковороді часом мимоволі з’являється страх, що розпечена олія почне стріляти та розбризкуватись гарячими краплями, які можуть потрапити на руки та обпекти, передають Патріоти...