Швидко схуднути можна! Названо найефективніші харчові звички для зменшення жиру на животі

Фахівці рекомендують кілька харчових звичок, які можуть допомогти зменшити жир на животі. Це включає в себе не лише розумні перекуси, а й збільшення споживання води, передають Патріоти України.

Для досягнення мети важливо спершу виявити нездорові звички, які могли призвести до появи зайвих кілограмів. Вилучивши їх, ви одразу побачите результати. Однак важливо також розвинути корисні звички, які прискорять ваші зусилля зі зменшення жиру на животі, наголошує eatthis.com.

Нижче наведено корисні звички, які дієтологи рекомендують для зменшення жиру на животі.

Споживання якісних вуглеводів

Вісцеральний жир – це найнебезпечніший тип жиру, оскільки він розташований всередині, навколо органів. Велика його кількість може збільшити ризик серцевих захворювань і діабету.

"Смажена їжа і фастфуд є частими винуватцями, але вісцеральний жир, насправді, пов'язаний зі споживанням оброблених вуглеводів, які підвищують рівень інсуліну і цукру в крові, сприяючи накопиченню жиру", – зазначає дієтолог Бесс Бергер.

Розвивайте звичку вживати необроблені вуглеводи, такі як квасоля, кіноа, сочевиця, нут і печена солодка картопля, замість оброблених продуктів. Бергер радить почати з однієї страви на день – замініть хліб чи картоплю на порцію квасолі або бобових, поступово переходячи до більшої кількості необроблених вуглеводів.

Розумні перекуси

Коли виникає бажання перекусити, обирайте здорові альтернативи. Заповніть банку для перекусів сирими горіхами. "Замініть чіпси, печиво і солодощі на жменю горіхів або нарізаними овочами з хумусом", – радить Бергер. Це допоможе вашому тілу відпочити від перероблених вуглеводів та надасть більш корисне, поживне паливо, збільшуючи шанси на спалювання вісцерального жиру.

Випивати дві склянки води перед їжею

"Вода – це один з найпотужніших інструментів у харчуванні. Пити дві склянки води перед їжею – це спосіб уникнути переїдання, оскільки ви відчуєте ситість", – зазначає дієтолог Яна Мюльштейн.

Овочі на тарілці

Заповнивши половину тарілки овочами, ви не пропустите їх. Це нагадує про необхідність спершу з'їсти овочі, а вже потім переходити до інших страв.

"Овочі містять багато клітковини, що сприяє відчуттю ситості", – пояснює Мюльштейн. Дослідження підтверджують, що споживання великої кількості низькокалорійних продуктів, як овочі, є ефективнішим для схуднення, ніж контроль порцій.

Заміна десертів фруктами

Якщо ви звикли завершувати вечерю десертом, спробуйте замінити його на цілий фрукт. Натуральний цукор у фруктах допоможе задовольнити ваше бажання солодкого.

"Фрукти багаті поживними речовинами і клітковиною, що допомагає запобігти захворюванням. Вони меншою мірою підвищують рівень цукру в крові, ніж оброблені десерти", – стверджує дієтолог Лон Бен-Ашер.

Їсти раніше, а не пізніше

Встановіть таймер, що нагадуватиме вам про їжу кожні три-чотири години, щоб уникнути пізнього переїдання. Багато дієтологів рекомендують споживати 90% калорій до 20:00, оскільки пізні прийоми їжі можуть призводити до сильного голоду та поганого сну.

Регулярне харчування допомагає контролювати рівень цукру в крові та зменшує ризик переїдання. Поганий сон може збільшити тягу до вуглеводів, тому важливо уникати їжі за три години до сну.

Винагороджуйте себе, але не їжею

Часто ми винагороджуємо себе їжею за досягнення. Проте це може призвести до асоціації їжі з щастям, що веде до переїдання. Замість того, щоб використовувати їжу як нагороду, подумайте про альтернативи, які не містять калорій. Складіть список своїх улюблених занять і нагород, які принесуть вам задоволення без калорій.

Смакота! Ледачий сніданок, який готують з вечора всього за 5 хвилин

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:12

Уявіть ситуацію. Ви відкриваєте холодильник, берете готовий сніданок та смачно їсте. Це не міф, а реальність. Таке може бути, якщо вечері зробити ледачу вівсянку. Приготування займе 5 хвилин, а смачно буде на всі 100 %, передають Патріоти України. Для ...

Дачникам на замітку! Ось що спеціалісти радять розсипати на городі замість гною

п’ятниця, 27 вересень 2024, 5:40

Розкислення ґрунту за допомогою вапна — простий і доступний спосіб покращити якість землі, передають Патріоти України. Раніше ми розповідали про копійчаний засіб, яким можна обробити город для неймовірного врожаю наступного року. Але для того, щоб у ма...