Швидко та легко! Смажені огірки до картоплі чи м’яса

Незрівнянно смачно, швидко, легко, просто, на кожен день! Смажені огірки схожі на смак молодих обсмажених цукіні. Така страва ідеально урізноманітнить ваше пісне меню. А ще воно підійде тим, хто слідкує за своєю фігурою!

Інгредієнти:

  • Огірки – 400 гр
  • Часник – 2 зубч.
  • Кунжут – 1 стол.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Рослинна олія (або трохи більше) – 2 стол.
  • Соєвий соус (за смаком) – 1 стол. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 стол. л.

Приготування:

Огірки візьміть свіжі, з тонкою та не гіркою шкіркою. Огірки та зелень вимийте та обсушіть паперовими рушниками.

Огірки наріжте не дуже товстими шматочками, шкірку з огірків можна не знімати. Якщо вона у вас надто жорстка чи гірчить, можете її зрізати.

Відправте огірки в друшляк і посипте сіллю. Солі візьміть не багато, буквально пару дрібок. Обережно все перемішайте і залиште таким чином на 20-30 хвилин. Сіль витягне з овочів зайву вологу, яка заважатиме при обсмажуванні.

У цей час почистіть пару зубків часнику, промийте і розріжте вздовж на 4-6 частин.

Огірки відіжміть від зайвої вологи і обсушіть паперовими рушниками.

Обвалюйте огірки в кукурудзяному крохмалі. За бажанням можете використовувати картопляний крохмаль або зовсім пропустити цей крок. Але як показала практика, з крохмалем страва виходить цікавішою.

У сковороді розігрійте рослинну або оливкову олію. Відправте часник обсмажуватись. Як тільки часник стане трохи золотистим, виловіть його зі сковороди за допомогою виделки і приберіть в окрему невелику ємність. Олія взяла часниковий аромат, можна приступати до наступного кроку.

У сковороду відправте огірки. Обсмажте їх на сильному полум’ї до золотистої скоринки.

Потім переверніть кожен шматочок і залиште смажитися до готовності.

Додайте в сковорідку соєвий соус. Посипте кунжутом і перемішайте.

Далі за бажанням додайте перець чилі, його кількість відрегулюйте на свій смак залежно від того, наскільки гостру страву ви хочете отримати в результаті. Залиште на плиті доти, поки соус випарується до потрібного ступеня. Охолоджений часник наріжте дрібно і додайте до огірків.

Посипте готові огірочки свіжою зеленню, ідеально підійдуть кріп або зелена молода цибуля.

Готово можна подавати!

Це справді працює! Як зберегти полуницю свіжою якнайдовше

неділя, 16 червень 2024, 17:57

Полуниця, якщо зберігати правильно, може лежати в холодильнику протягом тижня. Читайте поради, як вибирати, мити, зберігати полуницю, передають Патріоти України. Ретельно вибирайт полуницю. Купуючи ягоду, ретельно її огляньте, щоб виявити несвіжу. Плям...

Чому банани треба їсти щодня: Лікарі розповіли про користь цих фруктів

неділя, 16 червень 2024, 17:14

Банани - ситні та солодкі фрукти, які слід постійно включати до свого раціону, передають Патріоти України. Справа в тому, що в плодах багато вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на стан організму. При цьому достатньо з’їдати лише один ф...