Швидко та легко! Смажені огірки до картоплі чи м’яса

Незрівнянно смачно, швидко, легко, просто, на кожен день! Смажені огірки схожі на смак молодих обсмажених цукіні. Така страва ідеально урізноманітнить ваше пісне меню. А ще воно підійде тим, хто слідкує за своєю фігурою!

Інгредієнти:

  • Огірки – 400 гр
  • Часник – 2 зубч.
  • Кунжут – 1 стол.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Рослинна олія (або трохи більше) – 2 стол.
  • Соєвий соус (за смаком) – 1 стол. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 стол. л.

Приготування:

Огірки візьміть свіжі, з тонкою та не гіркою шкіркою. Огірки та зелень вимийте та обсушіть паперовими рушниками.

Огірки наріжте не дуже товстими шматочками, шкірку з огірків можна не знімати. Якщо вона у вас надто жорстка чи гірчить, можете її зрізати.

Відправте огірки в друшляк і посипте сіллю. Солі візьміть не багато, буквально пару дрібок. Обережно все перемішайте і залиште таким чином на 20-30 хвилин. Сіль витягне з овочів зайву вологу, яка заважатиме при обсмажуванні.

У цей час почистіть пару зубків часнику, промийте і розріжте вздовж на 4-6 частин.

Огірки відіжміть від зайвої вологи і обсушіть паперовими рушниками.

Обвалюйте огірки в кукурудзяному крохмалі. За бажанням можете використовувати картопляний крохмаль або зовсім пропустити цей крок. Але як показала практика, з крохмалем страва виходить цікавішою.

У сковороді розігрійте рослинну або оливкову олію. Відправте часник обсмажуватись. Як тільки часник стане трохи золотистим, виловіть його зі сковороди за допомогою виделки і приберіть в окрему невелику ємність. Олія взяла часниковий аромат, можна приступати до наступного кроку.

У сковороду відправте огірки. Обсмажте їх на сильному полум’ї до золотистої скоринки.

Потім переверніть кожен шматочок і залиште смажитися до готовності.

Додайте в сковорідку соєвий соус. Посипте кунжутом і перемішайте.

Далі за бажанням додайте перець чилі, його кількість відрегулюйте на свій смак залежно від того, наскільки гостру страву ви хочете отримати в результаті. Залиште на плиті доти, поки соус випарується до потрібного ступеня. Охолоджений часник наріжте дрібно і додайте до огірків.

Посипте готові огірочки свіжою зеленню, ідеально підійдуть кріп або зелена молода цибуля.

Готово можна подавати!

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...