Швидко та легко! Смажені огірки до картоплі чи м’яса

Незрівнянно смачно, швидко, легко, просто, на кожен день! Смажені огірки схожі на смак молодих обсмажених цукіні. Така страва ідеально урізноманітнить ваше пісне меню. А ще воно підійде тим, хто слідкує за своєю фігурою!

Інгредієнти:

  • Огірки – 400 гр
  • Часник – 2 зубч.
  • Кунжут – 1 стол.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Рослинна олія (або трохи більше) – 2 стол.
  • Соєвий соус (за смаком) – 1 стол. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 стол. л.

Приготування:

Огірки візьміть свіжі, з тонкою та не гіркою шкіркою. Огірки та зелень вимийте та обсушіть паперовими рушниками.

Огірки наріжте не дуже товстими шматочками, шкірку з огірків можна не знімати. Якщо вона у вас надто жорстка чи гірчить, можете її зрізати.

Відправте огірки в друшляк і посипте сіллю. Солі візьміть не багато, буквально пару дрібок. Обережно все перемішайте і залиште таким чином на 20-30 хвилин. Сіль витягне з овочів зайву вологу, яка заважатиме при обсмажуванні.

У цей час почистіть пару зубків часнику, промийте і розріжте вздовж на 4-6 частин.

Огірки відіжміть від зайвої вологи і обсушіть паперовими рушниками.

Обвалюйте огірки в кукурудзяному крохмалі. За бажанням можете використовувати картопляний крохмаль або зовсім пропустити цей крок. Але як показала практика, з крохмалем страва виходить цікавішою.

У сковороді розігрійте рослинну або оливкову олію. Відправте часник обсмажуватись. Як тільки часник стане трохи золотистим, виловіть його зі сковороди за допомогою виделки і приберіть в окрему невелику ємність. Олія взяла часниковий аромат, можна приступати до наступного кроку.

У сковороду відправте огірки. Обсмажте їх на сильному полум’ї до золотистої скоринки.

Потім переверніть кожен шматочок і залиште смажитися до готовності.

Додайте в сковорідку соєвий соус. Посипте кунжутом і перемішайте.

Далі за бажанням додайте перець чилі, його кількість відрегулюйте на свій смак залежно від того, наскільки гостру страву ви хочете отримати в результаті. Залиште на плиті доти, поки соус випарується до потрібного ступеня. Охолоджений часник наріжте дрібно і додайте до огірків.

Посипте готові огірочки свіжою зеленню, ідеально підійдуть кріп або зелена молода цибуля.

Готово можна подавати!

Ну буде зайвих проблеми: ТОП-3 породи собак, з якими найменше треба гуляти

понеділок, 27 січень 2025, 17:56

Хоча всі власники домашніх тварин повинні відповідально ставитись до потреб своєї собаки, є певні породи, які мають нижчу потребу у фізичних вправах протягом дня, передають Патріоти України. Вони ідеально підходять для тих, у кого є проблеми з пересува...

Господиням на замітку! Чому олія "стріляє" на сковороді і що робити, щоб цього не було

понеділок, 27 січень 2025, 7:30

Якщо під час смаження олія "стріляє" на сковороді, вам можуть знадобитися ці поради. ТСН.ua розповідає, що потрібно робити, передають Патріоти України. Якщо ви регулярно готуєте їжу на сковороді, то, напевно, вже стикалися з такою ситуацією, коли олія ...