Швидко та просто: Як почистити брудний килим менш ніж за 10 хвилин

Експерт із прибирання та зірка програми BBC Clean It, Fix it Максін Дуайєр розповіла, як почистити килим у домашніх умовах за допомогою струмінного прання, передають Патріоти України.

Вовняні килими делікатні, і їх слід трохи протирати губкою з використанням холодної води. «Чи знаєте ви, що ваш килим може утримувати бруд у чотири рази більше за свою вагу, і він у 4000 разів брудніший, ніж сидіння унітазу», — прокоментувала Максін. Килимки також можуть містити пилових кліщів, мертві клітини шкіри, відходи свійських тварин і комах, бактерії та плісняву у своїх волокнах.

Килими рекомендується прати кожні шість місяців. Якщо у вас немає струминної мийки або немає друга чи сусідів, у яких ви можете її позичити, ви можете віднести килим на мийку для автомобілів - там є спеціальні професійні прилади, якими стирають килими. Тиск води дозволяє всьому бруду вийти на поверхню: "Ви можете бачити, як стікає бруд - дуже, дуже брудно".

Що стосується того, як ви чистите килим за допомогою струмінного прання, експерт пояснив: «Краще починати струменеве прання зверху, просто тому, що бруд падає вниз. Пам'ятайте, що килим повинен повністю висохнути на вулиці, щоб він не пах вогкістю, коли ви повернете його до будинку. Прання килима займає приблизно 10 хвилин, залежно від його розміру. Але може знадобитися до половини дня, щоб він повністю висох зовні.

Господиням на замітку! Чим можна замінити яйця у тісті для випічки

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:09

Яйця зараз за ціною стали золотими, тому для господинь актуальне питання: чим їх замінити у випічці? Пропонуємо декілька перевірених варіантів, що допоможуть вам економити на яйцях у наш час. Для приготування солодкої випічки замість яєць можна додати ...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...