Швидко та смачно: Рецепт хрустких бендериків з фаршем

Ця західноукраїнська страва може замінити хліб при подачі супу, стати простим, але ситним перекусом, або ж — повноцінною закускою. Назва страви не має нічого спільного з Бандерою, вона походить від молдавського міста Бендери, зазначають Патріоти України.

Спочатку страва готувалася з млинцями, але щоб зробити її швидшою, використовують тонкий лаваш. Окрім того, ви можете експериментувати з начинками: додавати сир, томати та різні види фаршу.

Рецепт бендериків

Інгредієнти:

  • лаваш
  • фарш
  • цибулина
  • молоко
  • кріп
  • спеції
  • яйце

Приготування:

Поріжте лаваш на смужки товщиною близько 8-10 см.

Заправте фарш за смаком. Ми рекомендуємо додати в нього цибулю, кріп, трохи молока для більш м'якої консистенції та улюблені спеції.

Намажте лаваш фаршем, трохи відступаючи від краю, щоб фарш не вивалювався під час смажіння. Скрутіть лаваш трикутниками.

Збовтайте яйце і перед смажінням умочіть у нього ваші бендерики. Смажте на невеликому вогні на рослинній олії. Смачного!

Ефект здивує! Що буде з організмом, якщо щодня пити чай з імбирем і лимоном

субота, 17 травень 2025, 23:10

Якщо щодня пити чай з імбирем і лимоном, це може мати як корисні, так і потенційно негативні наслідки для організму — все залежить від кількості, індивідуальних особливостей і стану здоров’я. Ось докладно, передають Патріоти України.

Дачникам на замітку! Дерева, які потрібно і не можна садити біля будинку

субота, 17 травень 2025, 19:05

Складно уявити собі будинок, біля якого не ростуть дерева. Вони дарують влітку приємну прохолоду, а під час цвітіння тішать ароматом. А ще дерева несуть в собі певну енергетику, і це було відомо ще нашим предкам. Якщо посадити біля хати певні дерева, т...