Швидко та смачно: Рецепт хрустких бендериків з фаршем

Ця західноукраїнська страва може замінити хліб при подачі супу, стати простим, але ситним перекусом, або ж — повноцінною закускою. Назва страви не має нічого спільного з Бандерою, вона походить від молдавського міста Бендери, зазначають Патріоти України.

Спочатку страва готувалася з млинцями, але щоб зробити її швидшою, використовують тонкий лаваш. Окрім того, ви можете експериментувати з начинками: додавати сир, томати та різні види фаршу.

Рецепт бендериків

Інгредієнти:

  • лаваш
  • фарш
  • цибулина
  • молоко
  • кріп
  • спеції
  • яйце

Приготування:

Поріжте лаваш на смужки товщиною близько 8-10 см.

Заправте фарш за смаком. Ми рекомендуємо додати в нього цибулю, кріп, трохи молока для більш м'якої консистенції та улюблені спеції.

Намажте лаваш фаршем, трохи відступаючи від краю, щоб фарш не вивалювався під час смажіння. Скрутіть лаваш трикутниками.

Збовтайте яйце і перед смажінням умочіть у нього ваші бендерики. Смажте на невеликому вогні на рослинній олії. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Чи правда, що кава зневоднює

неділя, 27 квітень 2025, 11:59

У кавоманів часто виникає запитання, чи справді вона зневоднює організм. Видання RealSimple спробувало відповісти на це питання у своїй статті та розповіло, як саме впливає ваша улюблена ранкова чашка на рівень гідратації, передають Патріоти України з...

ТОП-9 вітамінів, які подовжують життя - ось в яких продуктах вони містяться

неділя, 27 квітень 2025, 11:28

Правильне харчування та здоровий спосіб життя є ключовими факторами для довголіття. Однак існують вітаміни, які також впливають на тривалість нашого життя, передають Патріоти України з посиланням на сайт Real simple. Дієтолог Кейтлін Комо розповіла, що...