Швидкий яблучний тортик "Виручалочка" - виручить завжди, коли терміново потрібен десерт

Швидкий яблучний торт з великою кількістю начинки. Особливість пирога в тому, що в ньому немає бісквіта або коржа, і лише в якості тонкого прошарку є невелика кількість манної крупи і борошна. Соковитий, ароматний, а головне смачний десерт на швидку руку, який можна приготувати за годину, передають Патріоти України.

Що знадобиться

Для тіста:

200 грамів борошна;
180 грамів цукру;
200 грамів манної крупи;
1 упаковка розпушувача.

Для начинки:

1 кг тертих на крупній тертці яблук;
30 грамів ванільного цукру;
10 грамів кориці.

Для верхівки:

100 мл олії;
250 мл молока;
1 яйце.

Для прикрас:

3 упаковки збитих вершків;
молоко;
кориця.



Як приготувати швидкий пиріг



Розпушувач змішати з борошном і додати в манну крупу з цукром. З'єднати віночком.





В терті яблука додати цукор і корицю, перемішати.





В іншій мисці яйце, масло і молоко збити віночком.





Високе деко 21 на 36 см змастити олією, присипати борошном.





На дно тонким шаром посипати 1/3 від сухої борошняної суміші.





Зверху викласти 1/3 частини яблук з корицею.



Знову

посипати борошняною сумішшю і викласти яблука. Повторити останній шар в

тій же послідовності: посипання борошна і шар тертих яблук.





Зверху яблука залити олійно-молочною сумішшю, рівномірно розподіливши її по всій формі.





Поставити в піч на 60 хвилин при температурі 180 градусів.



Приготувати збиті вершки: збити їх віночком, щоб вийшов густий крем. Викласти збиті вершки на верхівку яблучного пирога.





І акуратно розподілити тонким шаром.





Посипати зверху меленою корицею.

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...