Швидкий пиріг із рваного лавашу із сардельками та сиром - ситний сніданок гарантований


Лаваш ідеально підходить для приготування різноманінтих швидких пирогів, наприклад, з сиром та смородиною, передають Патріоти України.

Втім, начинка може буди будь-якою. При цьому не обов`язково її загортати у лаваш. Так, автори каналу «Ідеї для сніданку та вечері» пропонують рецепт «швидкого» пирога із рваного лаваша із сардельками та сиром. Лаваш рвуть на шматки та просочують яєчно-молочною сумішшю.

Інгредієнти:
  • Лаваш тонкий — 220 г;
  • Куряче яйце — 3 шт.;
  • Молоко — 150 г;
  • Сардельки, сосиски — 250 г;
  • Твердий сир — 150 г;
  • Сіль — за смаком;
  • Чорний мелений перець — за смаком.
Приготування:
  • У глибоку ємність вбийте яйця, влийте молоко, додайте сіль і мелений перець за смаком. Компоненти ретельно збийте вінчиком до однорідності.
  • Тонкий лаваш порвіть руками або наріжте ножицями на невеликі шматочки, додайте у рідкий склад, перемішайте. Дайте постояти 5 хвилин, щоб лаваш гарно просякнув та став м'якшим.
  • Сардельки та твердий сир подрібніть на терці, додайте до основного складу. Основу з лаваша та начинку ретельно перемішайте.
  • Круглу форму для запікання змастіть маслом або застеліть пергаментним папером, помістіть всередину підготовлену масу, розрівняйте її лопаткою рівним шаром.
  • Духовку прогрійте до 180 градусів, запікайте пиріг протягом 25−30 хвилин. Вироб має трохи піднятися, а скоринка — зазолотитися.

Краще не купуйте! Чому половинка кавуна може бути небезпечною - важливе попередження експертів

понеділок, 21 липень 2025, 11:30

Кавун - символ літа, що освіжає, втамовує спрагу й навіть покращує настрій. Проте обрати безпечний плід - справжнє мистецтво. І головне правило, про яке часто забувають: ніколи не купуйте кавун, розрізаний навпіл, передають Патріоти України. Нутриціол...

Абрикоси чи персики - який фрукт справді корисніший? Відповідь вас здивує!

понеділок, 21 липень 2025, 11:08

Наприкінці літа на ринках і в магазинах можна знайти безліч стиглих, соковитих фруктів прямо з саду. Саме зараз найкращий час їсти їх свіжими, а також готувати смачні заготовки на зиму. Проте іноді буває складно розрізнити подібні фрукти. Чи мають вони...